Tamsalu saab kauaoodatud jalakäijate tunneli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti ei pea enam Tamsalus raudteed ületades eluga riskima.
Varsti ei pea enam Tamsalus raudteed ületades eluga riskima. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Läbi aegade on Tamsalu elanikel olnud probleeme raudtee ületamisega. Nüüd lahendatakse ebamugavus käigutunneli abil.


Praegu tehakse Tamsalu raudteejaamas kolmandat nädalat ettevalmistustöid käigutunneli ja kõrge platvormi ehitamiseks.


Tamsalu raudteejaamas on senini puudunud jalakäijatele turvaline ülekäigukoht ja Eesti taasiseseisvumise aastatel on Tamsalu perrooni lähedal juhtunud kümmekond jalakäija surmaga lõppenud liiklusõnnetust.
Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase kommenteeris, et uue platvormi ehitusega seoses on tarvis teed nihutada, mahutamaks platvorm teede vahele.

Eeltööd algasid
"Et selline nihutamine ei ole võimalik, paigaldame tee ase­mele kasutatud betoonliipri­test teesõrestiku, kogupikkuses 1200 meetrit," selgitas Glase.
Samas parandatakse ka teiste teede profiili teede toppimisega, kogupikkuses 1400 meetrit.
"Ehitab Volker Rail RTE, tööde maksumus on 3,5 miljonit krooni. Täpseid tähtaegu veel paigas pole, aga laias laastus järgmiseks kevadeks peaks objekt olema lõpetatud," lisas Glase. Tamsalu valla ehitusnõunik Mati Tamm rääkis, et Tamsalu jaama territooriumil toimuvate ehitustöödega Tamsalu vald seotud ei ole. Samuti ei tegele Tamsalu vald kaasrahastamisega.

"Ei ole ka teada, et töödel osaleksid Tamsalu ettevõtjad," lisas Tamm.
Mati Tamm kinnitas, et praegu käib ooteplatvormi ehitus koos ühe raudteeharu nihutamisega ja tupikteede likvideerimisega.
"Samal ajal suletakse maapealne raudteeületus tunneli piirkonnas," selgitas Tamm.
Tamsalu vallavanema Toomas Uudebergi sõnul on täitumas Tamsalu rahva aastakümnetepikkune unistus.
"Raudtee poolitab Tamsalu linna kaheks ja ešelonide vahelt raudtee ületamine oli inimestele ohtlik," nentis Uude­berg.

Liiklemine turvalisemaks
Vallavanem ütles, et peale hukkumisjuhtumite määriti ešelonide vahelt läbi ronides riideid ja ilmselt tuli ette sedagi, et hilineti kaubarongi takistuse tõttu reisirongile. Samuti segasid Tamsalu linna läbivad kaubarongid tööle- ja kooliminekut.
"Loomulikult on olnud normaalne elu häiritud, aga kõige täht­sam on siiski, et jalakäijate turvalisuse probleem lahendatakse nüüd käigutunneli rajamisega," ütles Uudeberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles