Lääne-Virumaal kirjutab lõpukirjandit 662 noort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Virumaa Teataja
Copy
Lõpukirjandi kirjutajad.
Lõpukirjandi kirjutajad. Foto: Ove Maidla.

Laupäeval asub Lääne-Virumaal riikliku lõpueksamina kirjandit kirjutama 662 noort, neist 608 on eesti koolide abituriendid, 42 vene õppekeelega koolidest ning 12 juba varem kooli lõpetanud, kes soovivad kirjandit uuesti kirjutada.


"See on viimane aasta, mil vene koolide õpilastel on kirjandi kirjutamine kohustuslik," ütles Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna inspektor Maaja Valter.
Valter märkis, et tänavu on lõpukirjandi kirjutajaid rohkem kui mullu, kui seda eksamit tegi 585 noort.


"Tõusnud on kutsekooli õpilaste arv, kes soovivad kirjandit kirjutada. Eelmisel aastal oli neid 21, tänavu 77," ütles Maaja Valter.
Kõige rohkem on kirjandikirjutajaid Rakvere gümnaasiumis (112), kõige vähem Rakke gümnaasiumis (10), kes seetõttu peavad lõpukirjandi kirjutama Väike-Maarja gümnasistidega koos.
Sel laupäeval istub üle Eesti eksamilaua taha eesti keeles kirjandit kirjutama 10 473 noort ning vene keeles 2897.
Tänavuste riigieksamite kõige suurem muudatus on, et nii eesti kui vene keelt kõnelevatele õpilastele on kirjanditeemad samad.

Märksõnad

Tagasi üles