Rootslased uurisid tänavatel rakverlaste arvamust

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised Rootsist, paremal Thomas Christofferson.
Külalised Rootsist, paremal Thomas Christofferson. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rootsis ajakirjanikuks õppiv Isac Ericsson ja noor fotograaf Peter Sincic käisid sel nädalal uurimas Rakvere inimestelt arvamust Euroopa Liidu kohta. Uuring tehakse ka Rootsis ning siis pannakse tulemused välja.


Koos noortega Rakveres käinud Lääne-Viru sõprusmaakonna Jönköpingi piirkonnas asuva Mullsjö rahvaülikooli õpe­taja Thomas Christofferson ütles, et tegemist on Euroopa Liidu rahastatava projektiga, mis peaks tõstma inimeste huvi Euroopa Parlamendi lähenevate valimiste vastu. "Kuna Eesti ja Rootsi on mõlemad Euroopa Liidu liikmed ja Jönköping ning Lääne-Virumaa on sõprussuhetes, siis valisime teiseks pooleks, kus küsitlust teha, just Rakvere," ütles Christofferson.



Küsitletakse vanusegruppide järgi ja vastused kõrvutatakse hiljem Rootsis sama vanadelt inimestelt kogutud vastustega. Küsitakse, mida inimesed ootavad tulevikult, ja teisest küljest, mida nad arvavad euroliidust.



Isac Ericsson ütles, et rakverlased peavad kõige olulisemaks perekonda, tervist ja tööd.


Nooremate vastajate seas nimetati oluliseks saada hea haridus.



Euroopa Liiduga seostub rakverlastele enamasti vaba liikumine liidu riikide vahel. Fotograaf Peter Sincicit üllatas rakverlaste vaba suhtlemine ja vastutulelikkus.



Rootsis pannakse stendid üles avalikesse kohtadesse, koolidesse, raamatukogudesse, taustaks debattidele ja mujale.



Thomas Christofferson ei osanud veel öelda, kas küsitluse tulemusena sündiv väljapanek ka Rakverre jõuab, kuid ta ei välistanud seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles