Silberauto esinduse avamisel laulsid Niki, Hanna-Liina Võsa ja segakoor

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silberauto uus esindus Rakveres.
Silberauto uus esindus Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hoolimata majanduses kestvast kriisist ja üldisest vaikusest automüügiäris, avati Rakvere piiril asuv Silberauto keskus ootamatult suurejooneliselt ja esinduse põhibrändi Mercedese vääriliselt.

Ehkki Silberauto müügi- ja teeninduskeskus on olnud tegelikult avatud aasta algusest, peeti ametlik avapidu alles üleeile.

"Avasime hiljem sellepärast, et me ei saanud Euroopast brändikohast mööblit õigeaegselt kätte ja nüüdki on osa tulemata, lükkasime kevadist avamist kolm korda edasi," selgitas esinduse juhataja Rein Palm, kelle sõnul peab Mercedese esindustes üle Euroopa olema sarnane sisustus ja fassaad. Hoone ise sai valmis juba mullu novembris.


Niki ja Hanna-Liina
Tõrremäel, Tapa ja Haljala teeristis asuvasse uhiuude esindusse oli kutsutud maakonna ettevõtjate eliit, samuti kõik kliendid. Teenindus- ja müügisaalide avaratesse ruumidesse oli kohale tulnud ligi 500 inimest, enne avamispeo algust tekkisid Tõrremäele lausa autoummikud.
Õhtujuhtideks olid Kanal 2 "Reporterist" tuntud Olaf Suuder ja Niki, külalistele esinesid Hanna-Liina Võsa ja "Laululahingus" edukalt osalenud Rakvere gümnaasiumi segakoor, suurtelt videoekraanidelt kanti üle vaimukaid vaheklippe. Mercedes-Benzi reklaaminäod Andrus Veerpalu, Jaak Mae ja Mati Alaver jagasid autogramme. Esinduse pühitses sisse pastor Tarmo Linnas.
Seda, et keskus asub kunagiste Kullaaru aiandite asemel, meenutasid viina kõrvale pakutud kurgid.
Rein Palmi hinnangul mõjus avamine ettevõtjatele väga positiivselt. "Külalistega vesteldes tuli esile, et on tekkinud justkui jälle uus valgus tunneli lõpus, et asi ei olegi nii hull," ütles ta.
"See näitab, et on firmasid ja inimesi, kes tahavad isegi raskes olukorras klientidele elu paremaks ja rõõmsamaks muuta."


Peoline ostis auto
Palm rõhutas, et niisuguse avamispeoga kirjutasid nad end ka kaardile. "Järgmisel päeval kell 8.15 astus meie juurde üks klient, kes oli õhtul peol olnud, ja ostis kohe A-klassi Mercedese," tõi esinduse juhataja näite. Üldiselt on aga autoturul praegu vaikne, kuigi üsna odava hinna eest võib saada väga hea auto. Silberauto Rakvere esindus on sel aastal müünud vaid ühe uue sõiduki, küll on huvi tuntud kasutatud autode vastu.
"Kasutatud autode müügiga läheb meil, kes me alles alustame, hästi," ütles Palm. "Müüme 5-7 autot kuus."
Palmi sõnul otsitakse enam autosid, mille hind jääb 60 000 ja 150 000 krooni vahele ning selle raha eest saab praegu väga korraliku sõiduki.
Silberauto on Baltimaade üks suuremaid autondusettevõtteid, mis tegutseb peaesindusena kaubamärkidele Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge Eestis ja Leedus ning Mitsubishi Motors peaesindusena Eestis.
Silberauto alustas tegevust 1990. aastal Mercedes-Benzi kaubamärgi turustamisega Eestis.
Kuna ettevõtte asutaja ja omanik Väino Kaldoja ise on pärit Tapalt, siis on Rakvere esindus tema jaoks eriti südamelähedane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles