Muuga rahvas võitleb postipunkti sulgemise vastu

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast.
Postkast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Muuga Maanaiste Selts Eha edastas ASile Eesti Post kohalike elanike pöördumise koos 170 allkirjaga, et ei suletaks Lääne-Virumaal Muuga külas tegutsevat postipunkti.


"Ametlikku infot sulgemise kohta me ei tea, kuid oleme sellisest võimalusest kuulnud ning tegutseme juba ette, et sellist asja ei juhtuks," ütles Muuga Maanaiste Seltsi Eha esi­naine Ilma Lausvee.


Postipunkt teenindab nelja küla 127 peret, samuti on piir­konnas kool, raamatukogu, kauplus, põllumajandusega tegelev ettevõte. Kü­lad asuvad hajali ning igapäevane bussiliiklus neis puudub.


"Meie inimeste jaoks on postipank väga oluline, lisaks teistele teenustele võtavad inimesed postipangast väl­ja sularaha, muidu oleks lähim koht selleks Laekvere. Pärast seda, kui Veneveres suleti pood ja postkontor, käivad ka paljud Venevere inimesed meie postipunktis," rääkis Ilma Lausvee. "Samuti ei saa ma aru, kuidas Eesti Post nii kangesti kahjumis saab olla, kui juhtkonnal nii suu­red palgad on."


Ettevõtlik proua Lausvee on kogukonna murega pöördu­nud ka Kristiina Ojulandi poole. "Ojuland käis kunagi enne valimisi siinkandis ja küsis, kuidas meil elu läheb. Pärast seda ma ei ole teda kohanud. Ja mõtlesin, et võiksin temaga ühendust võtta, sest ta kuulub ka Atoneniga samasse parteisse. Ojuland kostis, et Soomes suletakse samuti postipunkte. Kuid minu meelest elab Eestis ühe ruutkilomeetri kohta rohkem inimesi kui Soomes ja see ei ole argument," rääkis Lausvee.


"Soovime, et iga sulgemise juhtu vaadeldaks eraldi ning tutvutaks ka piirkonna eri­päraga. Muuga küla asub Laek­vere vallas, vallakeskusest 7 km kaugusel, ühendus Laekverega ei ole elanike teenindamiseks rahuldav," seisab pöördumises.


Elanike arvates ei too postipunkti sulgemine Eesti Postile kasumit, sest postiteenuse kättesaadavuseks tuleb postiljonil tunduvalt suuremat postiringi teenindada. "Kas on otstarbekas, et postiauto kannul sõidab postiljon, kes peab posti jällegi Muuga poole tagasi toimetama?" seisab pöördumises.


ASi Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder ütles, et Muuga postkontori tuleviku kohta ei ole veel otsust langetatud, praegu tehakse analüüse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles