Vennaskond annab Veneveres kontserdi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennaskond.
Vennaskond. Foto: Internet

Venevere Haridus- ja Kultuuriselts saab 1. veebruaril kümneaastaseks. Seltsi esimehe Eerik Lumiste sõnul otsustati sünnipäeva tähistada kontserdiga, mille annavad PööLoY GLääNZ ja Vennaskond.


Veneveres on varem käinud Metsatöll, Sõpruse Puiestee, Paha Polly, C-Jam ja mitmeid vokaalansambleid: Kuninglik Kvintett, UR2KAM, Ukerdajad.

Endine punkbänd PööLoY GLääNZ on tegutsenud juba 23 aastat. Nende aastate jooksul on bänd andnud üle 300 kontserdi. Stiil on läbi aastate muutunud.

Kindlasti on paljudel küsimus, mida tähendab PööLoY GLääNZ? Eerik Lumiste leidis ühest vanast Postimehest, aastast 1996, sellise vastuse. “Nime saamisloo kohta on teada kaks versiooni. Nimelt kõndis eelmine laulja pohmas peaga mööda tänavat. Tuli selline sõna pähe nagu pööloy. Kõndis veel paar ja sai gläänz. Seejärel tuli mõttele, et teeks bändi. Teine versioon pajatab raadiosaatest, mida juhtis Villu Tamme. Seal ajasid gläänzlased üldse igasugust jama. Sõnaga, Täpi vanaisa nimi olevat olnud Pööloy ja Meli vanaema nimi Gläänz. Mingil hetkel jäid mõlemad leseks, tuli teineteise leidmine ja nii saadigi kokku Pööloy Gläänz.”

Vennaskond on Lumiste hinnangul sümbol, milleta ei kujutaks Eesti muusikamaastikku ette. Venevere kontserdi parimaks uudiseks fännidele on, et bändis on tagasi Allan Vainola.

Kaks päeva varem on Venevere seltsimajas kirjandusõhtu, kus astub rahva ette Kristiina Ehin. Kirjandusõhtut aitab muusikaga sisustada tema abikaasa Silver Sepp, kes on teinud kaasa ansamblites Svjata Vatra, Bombillaz ja Ro:toro.

Sepp on trubaduur ja fantaasiapillimängija.

Päris õige sünnipäevapeo peab Venevere Haridus- ja Kultuuriselts maha aga 2. veebruaril, mil kontserdi annavad Ukerdajad ja tantsuks mängib ansambel Singapur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles