Lääne-Virumaa kultuuripärl on Martin Uudeküll

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Uudeküll.
Martin Uudeküll. Foto: Teet Suur

Eelmisel neljapäeval tunnustas kultuurkapital Lääne-Virumaa võimekaid inimesi, andes sealhulgas välja ka järjekordse Kultuuripärli auhinna, mille pälvis Martin Uudeküll, kes on rajanud Tamsalu valda Uudekülla korralikul tasemel jäähokiväljaku.

“Martin Uudekülli tegemised väärivad igakülgset tähelepanu ja kiitust pärast seitset aastat järjepidevat ühiskondlikku vabatahtlikku tööd maapiirkonna elukvaliteedi tõstmisel,” lausus kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupi esindaja Aive Alavere auhindade kättejagamisel.

Kultuuripärli kõrval jagati teisigi preemiaid. Elurõõmu preemiaga tunnustati sel korral Väike-Maarja gümnaasiumi klassiõpetajat-huvijuhti, tantsuringide juhendajat, tantsuselts Tarapita kunstilist juhti ja Eesti olümpiaakadeemia liiget Egne Liivalaidu.

Järjepidevuse auhinnaga kiideti edukat võrkpallitreenerit Mati Meriranda. Loomingu preemia pälvis Rakvere teatri lavastaja Eili Neuhaus, kes on Rakvere kultuurikantsi teeninud aastast 1993.

Maa soola preemia laureaadiks osutus Tapa gümnaasiumi kauaaegne matemaatikaõpetaja Eevi Koppelmann, kes on pedagoogiametit pidanud suisa viiskümmend üheksa aastat.

Rakvere Karmeli koguduse liiget, koguduse noortetöö juhti, organisaatorit ja muidu tublit inimest Gunnar Kotiesenit tunnustas kultuurkapital pühendumise preemiaga.

Möödunud aastal sai Lääne-Virumaa Kultuuripärli auhinna Elo Üleoja – koorijuht ja muusikaõpetaja, kammerkoor Solare, Virumaa Poistekoori ja Virumaa Tütarlastekoori dirigent, XI noorte laulu- ja tantsupeo lastekooride üldjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles