Jõhvi sai kahelt vallalt korvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika

Mäetaguse ja Iisaku vald keeldusid Jõhviga ühinemiskõnelusteks laua taha istumast, mis võib tähendada ühinemisalgatuse läbikukkumist, kirjutab ajaleht

Põhjarannik.

"Kui nii, siis on selleks korraks asi õhtus. Pluss on see, et vähemalt selgus on majas," ei varjanud ühinemisalgatusega välja tulnud Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar oma pettumust.

Iisaku volikogu esimees Vello Taar ütles, et ühinemiskõneluste vastu olid sel neljapäeval kõik 7 istungil osalenud volikogu liiget. "Põhihirm on, et sellise ühinemisega muutub Iisaku ääremaaks," sõnas ta.

Iisakus pooldatakse edasi minna mõne aasta taguse ettepanekuga, mille kohaselt võiksid ühineda Alajõe, Avinurme, Lohusuu, Tudulinna, Iisaku, Illuka ja Mäetaguse. Sellise omavalitsuse territoorium hõlmaks küll 52% Ida-Virumaa pindalast, ent vaid 4% maakonna elanikest.

Kuna Illuka volikogu istung lükkus edasi, siis ei tulnud ka sealt sel nädalal otsust, ent volikogu esimees Paul Kesküla on öelnud, et tema arvates pole Illukal huvi praegu Jõhviga ühineda.

Küsimust pole arutanud ka Kohtla-Nõmme ja Kohtla valla, samuti Kohtla-Järve linna volikogu. Oma lõplikku seisukohta pole öelnud ka Toila, kes küsis Jõhvilt lisaargumente ühinemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles