Väike-Maarjas toimub taas Wiedemanni keeleauhinna keelepäev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarjas peab ettekande ka tänavune keeleauhinna laureaat, Ohio ülikooli professor Ilse Lehiste
Väike-Maarjas peab ettekande ka tänavune keeleauhinna laureaat, Ohio ülikooli professor Ilse Lehiste Foto: Peeter Langovits/Postimees

Homme, 30. aprillil kell 11 algab Väike-Maarja rahvamajas igakevadine Wiedemanni keeleauhinna keelepäev, kus peab ettekande ka tänavune keeleauhinna laureaat, Ohio ülikooli professor Ilse Lehiste. Teeneka keeleteadlase ettekande teema on "Nimetavalisi liitumisi Wiedemannil ja tänapäeval".


Ettekannetega esinevad ka tänavuse Wiedemanni keeleauhinna kandidaadid Krista Kerge ("Keeletu üksindus ja kooselu") ning Jaan Kaplinski ("Kui soomeugrilik on eesti keel?").

Väike-Maarja gümnaasiumi õpilane Keili Pohlak räägib keelemehest ja koduloolasest Eduard Leppikust kui kohaliku kultuuri edendajast. Aino Leppikule antakse kätte Eduard Leppiku laureaadimärk.

Keelepäevale saadab tervituse haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Üritusel esineb Väike-Maarja gümnaasiumi tütarlastekoor.

Pärast ettekandeid istutab Ilse Lehiste keeletammikusse oma puu ning pargi infotahvlile lisatakse teiste laureaatide kõrvale tema nimi.

Tänavuse keeleauhinna pälvis ta eesti keele foneetika ja fonoloogia uurimise, Eesti keeleteaduse arendamise, väliseestluse toetamise, eesti keele rahvusvahelise tutvustamise, tulemusrikka teadusliku juhendamistöö ning eestikeelse ilukirjandusliku tegevuse eest. Auhind anti kätte 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles