Tolmused linnatänavad ootavad vihma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuiv kevad on pannud Rakvere linnatänavad tolmama. Rak­vere linna teedeinseneri Lennart Korbe sõnul püütakse tolmu mõju siiski leevendada nii palju kui võimalik.


Linna vahel tuuritab enamasti öösiti Raktoomi koristusauto, ent töid kipuvad takistama tänava äärde pargitud autod.

Probleemi püütakse lahendada ajutiste parkimist kee­lavate liiklusmärkide paigalda­misega, mis võimaldaks "tolmuimejal" oma tööd teha.

"Linna põhitänavad on üle käidud ja seda tehakse vajadusel ka mitu korda, rentslid on puhtamaks saanud," ütles Korbe.

Ta toonitas, et puhastusmasinat ei saa kasutada lõp­matult, sest rahalised võimalused on piiratud ning osa eelarveraha tuleb jätta ka suveperioodiks.

Tõelisteks tolmu levitajateks on tühjad krundid.

Praeguseks on Rakveres jõutud parandada ka väiksemaid sõiduteeauke ja pragusid Tartu, Vabaduse, Vallikraavi, Õie, Jaama ja Laada tänavas. Aukude parandamiseks kasutatud killustiku ülejäägid korjab Korbe sõnul kokku samuti koristusauto.

"Kui veel mullu oli teede remondiks kasutada üle viie miljoni krooni, siis selleks aastaks on kärbete tulemusena jäänud ainult 1,7 miljonit," selgitas Lennart Korbe.

Tänavuseks tähtsaimaks objektiks on tema sõnul Lembitu tänav, millele tehakse kapitaalremont koos kõnniteede uuendamisega.

Tolmuvabaks muudetakse Vallikraavi ja Vahtra pst vahelised põiktänavad ning möödunud aastal tegemata jäänud Tuule tänava lõik.

"Kõnniteedele on raha samuti poole vähem kui mullu ning prioriteetideks on siin lõigud Roosi, Karja, Pika, Laada ja Koidula tänavas, samuti Tallinna ja Võidu tänava ristmik," ütles Korbe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles