Erich Petrovits: Spordikeskus areneb ja vaatab tulevikku

, Rakvere Spordikeskuse direktor Isamaa ja Respublica liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Petrovits.
Erich Petrovits. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kolma­päe­val, 20. mail möödub viis aastat päevast, mil Rakveres avati kauaoodatud ja -vajatud spordirajatis - spordihall. Kaks aastat hiljem, 1. märtsil 2006 asutati Rakvere spordiobjektide paremaks haldamiseks munitsipaalasutus Rakvere Spordikeskus.


Mis on selle aja jooksul Rakvere spordielus muutunud? Julgen väita, et spordikeskus on asutusena teinud läbi meeletu arengu: müügitulu on kolme aastaga kolmekordistunud, vabu treeningaegu on võimatu leida, peetud on võistlusi 31 spordialal, külastajate ja sportijate arv küündib üle miljoni inimese, spordikeskuse (esialgu spordihalli) kodulehel on käinud ligemale pool miljonit külastajat rohkem kui paarikümnest riigist.



Spordikeskus on pidevas arengus, sest nagu on öelnud Microsofti juhatuse esimees Bill Gates, on enesega rahulolev firma surnud firma ning senine edu vajab paindlikkust ja nõuab asjade ümbermõtlemist.



Spordikeskusel valmis hiljuti arengukava aastateks 2009-2015. Selles püstitatud eesmärgid on väga ambitsioonikad ning väljuvad kohati isegi asutuse praegusest haldusalast. Nimetame siinkohal mõne võimaliku arengu. Spordikeskus on huvitatud tulevikus rohkem kanna kinnitamisest vaba aja ürituste korraldamisel nii linnakodanikele kui ka külalistele (Rakvere laululava arendus). Samuti oleme valmis väljakutseteks uute spordiobjektide haldamises (jäähall, tennisehall, võitluskunstide treeninghall jne).



Jätkuvalt käib aktiivne igapäevane arendustegevus. Nii lisandub Rakvere reaalgümnaasiumi kõrval paiknevale kunstmurustaadionile täiendav tribüün, istekohti saab olema kuni 300 pealtvaatajale.



Suve hakul avatakse Palermo liikumis- ja terviseradadel jõusaal värskes õhus, spordihalli parklasse rajatakse täiesti uus skatepark, mida ekstreemspordi harrastajad on kaua oodanud, staadionil valmib kergejõustiku harjutusväljak.

Ilmselt ei ole liialdus, kui väidan, et Rakvere Spordikeskus on üheks laiema valikuga ürituste toimumiskohaks Eestis tervikuna. Siin on peetud messe, laatasid, kontserte, roki- ja teatrifestivale, koerte- ja kassinäitusi, tsirkuseetendusi ja teisi vabaaja üritusi ning väga erineva kaaluga spordivõistlusi.

Viimaseid on korraldatud koguni 31 alal, kaalukamateks on olnud maailmameistrivõistlused sumos, Euroopa meistrivõistluste valikturniirid ja -mängud võrkpallis, korvpallis, jalgpallis, lauatennises, võrkpalli Euroopa Liiga mängud, maavõistlused kergejõustikus.

Seega on spordikeskus kenasti pildis ja seda mitte ainult Eestis.

Rakvere Spordikeskuse sünnipäevanädalgi tõotab tulla põnev, 20. mai õhtu- ja öötundidel kutsume kõiki spordisõpru Rakvere kunstmurustaadionile, kus peetakse ööjalgpalliturniir Eesti koondise osavõtul. Huvitavaid üritusi tuleb ka spordihallis.

Tänan spordikeskuse omanikke - Rakvere linnavalitsust ja -volikogu toetava suhtumise eest. Samuti kuuluvad tänusõnad spordikeskuse töökale kollektiivile, kes on aidanud senitehtut ellu viia. Eriti suured tänud aga kõikidele, kes on leidnud tee meie juurde sportima või meelelahutusest osa saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles