Kass Juss, kalakeskuse alaline klient

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalakeskuse kass Juss ja Virge Veermäe.
Kalakeskuse kass Juss ja Virge Veermäe. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Punakat tooni kass Juss teab, et Rakvere kalakeskuses pakutakse head värsket räime, kiisust on saanud ettevõtte igapäevane klient.


Kolmapäeva pärastlõunal on Rakveres Võidu tänava lõpus asuva kalakeskuse töötajate ja klientide lemmikuks saanud kiisu kenasti end hoovis reklaamsildi "Värske kala" juurde kerra kerinud ja ei lase end ümbritsevast sagimisest häirida.


Alles siis, kui fotograaf tahab teda pildile võtta, tõuseb ta püsti ning tuleb vaatama, mis toimub.

Ettevõtte omaniku Virge Veermäe sõnul on kass, kel nimeks Juss, peaaegu oma, sest saadab suurema osa päevast mööda kalakeskuse hoovis. Vahepeal käib ta oma asju ajamas, nagu loomad ikka, ning tuleb taas vaatama, kas äkki on võimalik midagi põske pista.

Kus hiirekuningas öösel täpselt on, ei oska Veermäe öelda, kuid kui hommikul värsket kala tuuakse, on ta lõhna peale kohe kohal.

Kui inimesed tulevad kala ostma, tahavad nad ikka õuel silma hakkavast atraktiivsest loomast pilti teha. "Uudistajaid on palju, see kass on meile omamoodi reklaamiks," sõnab Virge Veermäe. Seitsme aasta vanuse kassiga on käidud ka arsti juures ja kõik vajalikud vaktsineerimised tehtud.

Juss on olnud kalakeskuse igapäevane klient umbes aasta ning jäänud ettevõttele truuks - kord püüdis üks inimene teda kodustada, kuid kiisu otsustas, et pole paremat elu kui kalakaupluse ees ja ümbruses.

"Ma olen ise tiigri aastal sündinud, ka natuke nagu kass, võib-olla selle pärast sobime eriti hästi," naerab Virge Veermäe.

Ettevõte Virge Veermäe Kaubandus tegeleb kala müügiga nii hulgi kui eraisikutele.
"Vahel inimesed ei oskagi siia tulla, sest arvavad, et tegeleme vaid varustamise ja hulgikaubandusega, aga oleme oma tegevust selle võrra laiendanud, et kõik saavad meil pakutavat, sealhulgas värsket kala osta," ütleb Veermäe. Kliente jätkub majanduskriisist hoolimata, sest kala on odav ja tervislik toidupoolis, mida ikka ostetakse, eriti suvel ja kõige rohkem värsket räime.

Veermäe hinnangul on kala viimasel ajal hakatud ehk isegi varasemast enam küsima, nii hinna pärast kui seetõttu, et kala on tervisele kasulik.

"Inimesed on hakanud tervise vastu suuremat huvi tundma, sest haigusi on palju, näiteks mured halva kolesterooli taseme pärast. Mõni tuleb juba sellise küsimusega, et arst soovitas kala süüa, aga millist ta neist eelistama peaks," kõneleb Veermäe.

Kalakeskusest saab kohalikku Peipsi järve kala ja Läänemere kala, näiteks latikat, haugi, ahvenat, räime ja lutsu, ühtlasi kaubeldakse eksootilisemate kalatoodetega.

Kalakeskust külastanud Põdrangu elanik Leidi ütleb, et maainimesele kulub kala alati ära. Leidi arvab, et Jussil on kalakeskuse juures hea elu, seepärast ta end seal nii hästi tunnebki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles