Eestimaa kirikud avasid teelistele uksed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK Viru-Nigula kirik.
EELK Viru-Nigula kirik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ligi 200 Eestimaa pühakoda avas suvistele rännumeestele uksed, et kuulutada avatuks projekti "Teeliste kirikud" üheksas hooaeg.


"Teeliste kirikud" on Eesti Kirikute Nõukogu projekt, mille eesmärk on juhatada inimesi pühakodadesse tutvuma kultuuri ja ajalooga.

"Meie kirikute lugu on olnud pikk, huvitav ning kohati oluliselt keerulisem kui teistes Euroopa maades. Isegi kui turistidel ja muidu uudistajatel pole mahti ajaloo keerdkäikudesse süveneda, pakuvad meie pühakojad ometi palju huvitavat just sellistena, nagu need tänases päevas meile avanevad," sõnas projektijuht Nele Hendrikson.

Ta lisas, et just sellepärast kutsutaksegi esmalt kirikuid üles oma uksi kauem avatuna hoidma ning seejärel kõiki inimesi pühakodadesse sisse astuma.

"Veelgi enam - kuna osade kirikute juures saab ka ööbida, pakub avatud kirikute projekt mööda Eestimaad ringi rändavatele teelistele suurepärase võimaluse reisi paremaks planeerimiseks!"

Lääne-Virumaalt osalevad projektis EELK Kadrina Katariina kirik, EELK Rakvere Kolmainu kirik, EELK Tapa Jakobi kirik, EELK Viru-Nigula kirik, EELK Väike-Maarja kirik, AKEL Rakvere adventkoguduse palvemaja ja MPEÕK Rakvere Jumalaema Sündimise kirik.

Tänavu osaleb projektis 188 kirikut ja hooaeg kestab mai algusest septembri lõpuni.

Avatud kirikuid tutvustab tasuta jagatav teatmik, mida tänavu trükiti 30 000 eksemplari. Trükisele lisaks saab infot aadressilt www.teelistekirikud.ekn.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles