Neljapäeval toimub Rakveres heategevuslik teatejooks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal tegid lapsed teatejooksul Tartus soojendusjooksu karateka Marko Luhamaaga.
Eelmisel aastal tegid lapsed teatejooksul Tartus soojendusjooksu karateka Marko Luhamaaga. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees

Juba neljandat korda toimuvale üle-eestilisele heategevuslikule teatejooksule on rekordiliselt registreerunud ligi 7500 last ja noort, kes kogunevad sel neljapäeval, 7. mail 18 paigas üle Eesti, et joosta õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud laste toetuseks.


Teatejooks toimub tänavu Tallinnas kesklinnas ja Nõmmel, Haapsalus, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas ja Viljandis.

Rakveres toimub teatejooks Kastani puiesteel algusega kell 16.

"Laste soov head teha on muljetavaldav - kui juba mullu võttis osa üle 5700 lapse üle Eesti, siis tänavu on osalejate arv suurenenud pea poole võrra. Samuti on meeldiv näha, et Eesti lapsed liiguvad rohkem kui varem - on ju teatejooksul oluline mitte kiirus ja võit, vaid osavõtt," ütles jooksu eestvedaja Erik Pallase.

Osalevad 10- kuni 16aastased lapsed, jooks peetakse viies vanusegrupis V, VI, VII, VIII ja IX klassi noortele.
Võistkonnas on kaheksa liiget, iga laps läbib 200meetri pikkuse distantsi. Iga kool võis välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad.
 
Teatejooksu tulud ning aastaringselt avatud Elioni heategevusnumbrile 900 7777 ja DnB NORD panga heategevuskontole 9620100009926 laekuvad annetused lähevad Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) toetuseks, kus ravitakse liikumisvõime kaotanud lapsi.

Annetuste eest soovib HNRK rajada 4 miljonit krooni maksva Baltikumis ja Skandinaavias ainulaadse mängupargi, mille tehnilised võimalused lubaksid ratastooli kasutavatel lastel muretult ja lihtsalt mängida, supelda ning lihtsamaid tervisespordialasid harrastada.
 
Idee Teatejooksu korraldamiseks on tulnud Norrast, kus üle kümneaastase traditsiooniga TineStaffeteni teatejooksul osaleb üle riigi korraga ligikaudu 100 000 noort ning millest on võimalus osa võtta ka ühel teatejooksul osaleval võistkonnal, kes selgitatakse välja loosi teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles