Tagaajamine Rakveres: sõbrad õhutasid põgenema

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algaja juhi tunnusmärk roheline vahtraleht.
Algaja juhi tunnusmärk roheline vahtraleht. Foto: Peeter Sirge/Postimees

Esmaspäeva õhtupoolikul põgenes 19aastane noormees oma ema Mazdaga Rakvere kesklinnas politseiauto eest, sest autos viibinud joobes sõbrad õhutasid kainet juhti gaasi andma. Põgenemine lõppes mõnesaja meetri pärast, kui juht sai aru ürituse mõttetusest.


Paraku peab instinktiivselt sõprade lolli nõu kuulanud algaja sohver arvestama ränga karistusega.



Sama Mazda kohta tuli politseisse ka päeval teade, sest vahtralehemärgiga auto juhi sõidustiil tundus möödujatele liiga väljakutsuv.



Rakvere politseiosakonna vanemkonstaabel Gerli Puki sõnul teatati esmaspäeva õhtul kella kuu ajal politseile, et Rakveres Pihlaka kohviku taga parklas käib autodes kaklus.



Kohale kihutanud politseipatrull märkas sündmuskohal kolme vahtralehemärgiga sõiduautot - Mazdat, Mitsubishit ja Volvot -, kuid kaklusest ei olnud enam märki.



Sellel ajal, kui hakati kontrollima Mitsubishi ja Volvo juhi dokumente, võttis Mazda äkki kohalt ja lipsas minema.



Politsei märguande peale jäi auto korraks seisma, kuid lisas siis kohe kiirust, liikudes mööda Jakobsoni tänavat.



Politseiauto kihutas rooliuljurile töötavate vilkuritega järele, kuni Mazda mõnesaja meetri pärast seisma jäi ja juht, käed üleval, välja astus. Paigale jäi ka üks kaassõitja, ülejäänud autosolijad putkasid majade vahele.



Roolis olnud 19aastane noormees põhjendas põgenemiskatset sellega, et putku pannud sõbrad olid paanikat tõstnud ja õhutanud teda põgenema.



Noore autojuhi kohta alustati väärteomenetlus sõiduki peatamise märguande eiramise põhjal. Selle eest on ette nähtud rahatrahv kuni 12 000 krooni või arest, samuti võidakse eeskirja rikkunud juhil juhtimisõigus peatada.



Et samal juhil on registris kehtiv rikkumine sõiduki joobes juhtimise eest, võib mõtlematusest ja kambavaimust tingitud karistus tulla üsna karm.



Vanemkonstaabel Gerli Pukk märkis, et kihutavate noorte juhtidega on viimasel ajal linnas üsna palju probleeme. "Õnneks on inimesed tähelepanelikud ja annavad uljaspeadest märku," lisas Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles