Juhtkiri: Kummituslik Rakvere vald

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Huvitav, et alles nüüd tuli tõsisemalt jutuks Rakvere linna ja seda ümbritseva Rakvere valla ühinemise mõttekus. Ehkki teemat on vargsi veeretatud varemgi, pole asjaajamisega kunagi kuhugi jõutud.


Rakvere vald on ikka ja jälle kellelgi pinnuks silmas olnud. Küll on seda peetud haldussuutmatuks, küll lihtsalt mõttetuks.

Irvhammastele ei anna asu seegi, et tegemist on vist Eestis ainsa vallaga, mille vallamaja ei asu valla territooriumil.

Nimelt on ju Rakvere vallamaja otse Vallimäe veerel linnuse all. Varem aga asus Tammikus, majas, kus praegu on restoran Villa Theresa.

Nüüd astub Rakvere linnavolikogu majanduskomisjon mingis mõttes äärmusliku sammu ja esitab linnavolikogule eelnõu linna ja valla ühinemisläbirääkimiste algatamiseks.

Parem hilja kui mitte kunagi. Samas ei usu Virumaa Teataja, et linna ja valla ühinemisest asja saab, sest see on praeguses poliitilises olukorras ülimalt ebareaalne.

Samas ei ole mõistlik ka valla esmapilgul lahke pakkumine, et võtku linn kõnesolev Tõrremäe sild endale.

Omavalitsuse kohustus on tagada teede korrasolek, see sild pannakse aga ühel heal päeval lihtsalt kinni, sest muutub liiga ohtlikuks.

Ega Tõrremäe sild polekski ilmselt päevakorda kerkinud, kui Rakvere valla maadele ei oleks Põhjakeskust ehitatud ja viadukt poleks remondi tõttu suletud olnud. Nüüd aga sõidavad üle selle silla senisest märksa suuremad autode hulgad kui enne viadukti remonti.

Üks pisike sild osutab aga oluliselt suuremale probleemile: vallal on küll huvi linna külje all arendusega tegeleda, kuid kommunikatsioonid võiksid kõik linna omad olla, et vald ei peaks nende peale raha kulutama.

Nii mõnedki on ennustanud, et esimene omavalitsus, mis Lääne-Virumaa kaardilt kaob, on Rakvere vald. Milline see kadumine aga on - kas liitumine Rakvere linna või mõne vallaga -, näitab aeg. Tegelikult tundub kõige mõistlikum olevat selle valla tükeldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles