Rakvere lisaeelarve kärbib linnavalitsuse palgafondi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge maksuametnik ostis soodushinnaga riideid.
Kõrge maksuametnik ostis soodushinnaga riideid. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kolmapäeval volikogus vastu võetud lisaeelarve suurendab Rakvere linna eelarvet 17 miljoni krooni võrra eelkõige tänu eurotoetustele ja ülejäägile mullusest aastast.


"Kuigi vähendasime tulumaksu prognoosi võrreldes eelmise aastaga 13 protsenti ning võtsime arvesse valusad riigikärped, viisid eurtoetused ning korralik raha ülejääk eelmisest aastast eelarve suurenemiseni," kommenteeris Rakvere abilinnapea Rannar Vassiljev.

Kui investeeringud kasvavad oluliselt, siis muus osas väheneb eelarve Vassiljevi sõnul viis protsenti. Nii kärbib lisaeelarve näiteks linnavalitsuse palgafondi üle kümne protsendi, vähendab allasutuste personali- ja majanduskulusi, korrigeerib intressilangusest tulenevalt laenumakseid ning vähendab teisi kulutusi.

Rakvere linna eelarve on 280,9 miljonit krooni, millest eurotoetused moodustavad 31,4 miljonit krooni. 2008. aasta ülejääk oli 35,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles