Virulased olid edukad koolinoorte metsanduslikul võistlusel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RMK

Viljandis toimus metsanädala raames üle-eestiline metsanduslik võistlus. Nooremas vanuseklassis olid edukad Vinni-Pajusti gümnaasiumi noored.


Kolmapäeval, 6. mail avas president Toomas Hendrik Ilves metsanädala raames üle-eestilise metsandusliku võistluse koolinoortele, kus osales 60 võistkonda neljas vanuseklassis: IV-V klass (kolmeliikmelised võistkonnad), VI-VII klass (kaheliikmelised võistkonnad), VIII-IX klass (kaheliikmelised võistkonnad) ja X-XII klass (üheliikmelised võistkonnad).

Nooremas vanuseklassis osutus parimaks Võhma gümnaasiumi kolmeliikmeline võistkond, kes edestas kokkuvõttes enam kui 13 minutiga teise koha saavutanud Holstre Põhikooli võistkonda ja 15 minutiga kolmanda koha saavutanud Vinni-Pajusti Gümnaasiumi võistkonda (Laura Laks, Mart Vaino, Elina Lehtsalu).

Võistlejatel läbisid orienteerumisraja, kus kontrollpunktides tuli lahendada metsanduslikke ülesandeid, näiteks mõõta puu kõrgust ja läbimõõtu, või vastata küsimustele. Valed vastused andsid karistusminuteid.

Võistlusrada ei olnud pikk: kahele esimesele vanuseklassile umbes kilomeetri pikkune ja vanematele natuke pikem, siis oli suurem osakaal metsanduslikel teadmistel kui nobedatel jalgadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles