Fiori Musicali võlub vanamuusikaga

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiori Musicali.
Fiori Musicali. Foto: Internet

Rakvere III Laste ja noorte vanamuusikafestival Fiori Musicali, millel osalemas 200 noort üle Eesti ja külalised Lätist, Rakvere sõpruslinnast Cesisest, pakub nädala jooksul põnevaid kontserte.

“Festival on laienenud Rakverest kogu Lääne-Viru maakonda,” ütles üks laste ja noorte vanamuusikafestivali projektijuhte Piret Villem.

Kontserdid algasid juba esmaspäeval, kui Muuga ja Kiltsi mõisakoolides esinesid Rakvere Kaurikooli vanamuusikud, ansambel Fiori ja ajaloolise tantsu ansambel. Teisipäeval kell 18 esinevad Sõmeru keskusehoones Maria Staak (laul) ja Kristiina Are (klavessiin). Kunda Linna klubis esineb 5.aprillil Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi kvintett, 6. aprillil kell 19 Rakvere Rahvamajas Kiili vanamuusikaansambel Heili Meibaumi juhatusel ja Cesise Hansamuusikud Lätist.

Festivali põhipäevad on 6. ja 7. aprill, mil võimalus kuulata mitmesugust vanamuusikat. 6.aprillil kell 12 algab Rakvere Kultuurikeskuses kontsert “Klavessiiniga koos”, kus saab kuulda klavessiinmängijaid Tallinna Muusikakeskkoolist, Vanalinna Hariduskolleegiumist, Viljandi muusikakoolist ja Rakvere Kaurikoolist. Noored astuvad üles nii solistide kui ka ansamblimängijatena. Osalejatele toimub vanamuusikapillide tutvustus ja ansamblite ühismäng.

Rakvere Kultuurikeskuses algab 7.aprillil kell 11 kontsert “Pillikoorid”. Esinevad vanamuusika- ja kitarriansambel Tartu Heino Elleri nimelisest Muusikakoolist, Kuressaare, Tabasalu MK, Kiili Kunstide kooli ja Rakvere Kaurikooli vanamuusikaansamblid, Kuusalu Kunstide kooli, Karksi-Nuia MK, VHK MK ansamblid. Esitusele tulevad ka ühislood, mis küpsevad peaproovis laupäeval.

Festivali lõpetab Püha Miikaeli poistekoor Kadri Hundi ja Maret Alango juhatusel. Kontsert "Maarjamaa kiituslaul" toimub kell 15 Rakvere Kolmainu kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles