Tallinn sõlmib Rakverega kultuuripealinna leppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinn sõlmib reedel kaheksa Eesti linnaga hea tahte protokolli, mis näeb ette kultuurikoostöö 2011. aastal, kui Tallinn kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit.



Leppega moodustavad Haapsalu, Narva, Paide, Pärnu, Rakvere, Tartu, Viljandi, Võru ja Tallinn üle-eestilise kultuurilinnade võrgustiku.

Hea tahte protokolliga ühinevad linnad leiavad, et Tallinna valimine Euroopa kultuuripealinnaks on suurim ja tähtsaim rahvusvaheline kultuurisündmus Eesti iseseisvuse taastamise järgsel ajal ning sellega avaneb Tallinnale ja kogu Eestile ainulaadne võimalus viibida Euroopa ja maailma tähelepanu keskmes.

"Kultuurilinnade võrgustikus osalejad leiavad, et juba täna tuleb sellest tulenevate võimaluste kasutamiseks valmistuda," ütles koostöö algataja, Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

Linnade ühine soov on kinnistada Eesti linnad Euroopa ja maailma kultuurikaardile kauemaks kui pelgalt 2011. aastaks. Ühtlasi on koostöö eesmärk edendada ning elavdada Eesti linnade omavahelist kultuurisuhtlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles