Tamsalu hiiglaslik veeprojekt edeneb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel on veemajandust arendatud Tamsalu vallas ka Porkunis.
Viimastel aastatel on veemajandust arendatud Tamsalu vallas ka Porkunis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tamsalu 85 miljonit krooni maksev veemajandusprojekt võib arenema hakata, sest eelkokkulepe omaosaluse finantseerimise tarvis laenu saamiseks keskkonnainvesteeringute keskuse kaudu on


olemas.


Jaanuaris laekus Tamsalu vallavalitsusse kinnitus, et Euroopa Liidu Ühtekuuluvuse Fondi meetmest "Veemajanduse infrastruktuuri arendamine" toetatakse Tamsalu ja Sääse vee- ning kanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimist 61,7 miljoni krooniga. Võrdluseks: Tamsalu valla kogu mullune eelarve oli 72 miljonit krooni.


Nüüd on projekt edukalt käivitunud. Välja on kuulutatud projekteerimishange. Tegija selgub 19. mail.

"Kommertspangad meile pakkumist ei teinud. Omaosaluse finantseerimiseks on eelkokkulepe laenu saamiseks KIKi kaudu," rääkis Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg.

"Paranevad veevarustuse kvaliteet, loodushoid, vee- ja kanalisatsioonisüsteemi töökindlus. Samuti saab Tamsalu 100% lähedase hõivatuse tsentraalse vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga," rääkis Uudeberg.

Nii suurt toetust pole Tamsalu vald ega linn mitte ühestki fondist varem saanud. "Selle projekti elluviimist on Tamsalu vallavalitsus kaua aega ette valmistanud ja praegu tunneme heameelt, et asjad hakkavad liikuma," sõnas vallavanem Uudeberg. Nimetatud projekti taga seisid ka mitme tänava korrastustööd.


Projektis kavandatud tööd on plaanis lõpetada 2012. aastaks. "Kokku kavatsetakse Tamsalu ja Sääse veemajanduse arendamisse investeerida 85 miljonit krooni," märkis Uudeberg.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles