Lennart Meri meenutuseks süüdati lõkked

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri mälestusüritus Ebaveres.
Lennart Meri mälestusüritus Ebaveres. Foto: Andreas Haunmann

Reedel süüdatati Ebavere tervisespordikeskuse juures lõke nüüdseks meie hulgast lahkunud president Lennart Meri 84. sünniaastapäeva puhul.

29. märtsil süüdatakse juba aastaid üle Eesti mälestuslõkked või märgutuled jaanitulepaikades, külaplatsidel, linnustes või teistes kohtades, mis asuvad võimalikult lähedal mõttelisele joonele Ebavere mäe ja Kaali järve vahel – seega oletatavale Kaali meteoriidi ehk Tarapita teekonnale. Seda teekonda kutsutakse ka Suure Lennu kaareks või tuleteeks.

Lennart Meri kirjeldas oma raamatus “Hõbevalgem”, kuidas Kaali järve moodustanud meteoriit just Väike-Maarja lähedal atmosfääri sisenes ja põiki üle Eestimaa lendas, võimas tulejutt taga, ning Saaremaale kukkus.

2011. aastal ristiti tantsuselts, kes Ebaveres üritust korraldab, Lennart Meri sünni­aastapäeva mälestuslõkke ­juures Tarapitaks ja sellest peale tähistavad nad mälestus­üritusega ühtlasi oma nimepäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles