Väo karjääris tõusevad mootorrattad mäkke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillclimb Kiviõlis.
Hillclimb Kiviõlis. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval, 16. mail algusega kell 12 peetakse Lasnamäe külje all Väo karjääris "Väo hillclimb & 4 x 4 offroad show 2009", kus huvilised saavad esimest korda samaaegselt kaasa elada kahele mootorispordialale: karjääri suurima mäe peal võisteldakse nii mootorrataste mäkketõusus kui ka 4 x 4 veoskeemiga maastikuautode osavusvõistluses.

Mootorrataste mäkketõusu võistluses peetakse esmakordselt arvestust võistlusklassides 0-700 cm3, 701-unlimited ja juuniorid. Võistlema on oodata kuni 30 sportlast Eestist, Rootsist ja Soomest.

Maastikuautode osavusvõistluse formaat on Baltikumis seninägematu - see on nn mägiralli ehk hill-rally, mis on segatud formula offroad elementidega ja traditsiooniliste trial-takistustega. Võistlusautod peavad läbima võimalikult lühikese aja jooksul kõik mäe peale ja selle ümbrusse asetatud kontrollväravad, kasutades selleks soovituslikku sõidutrajektoori. Rajale on oodata kuni 25 osalejat.

Võistluspaika Väo Paas OÜ territooriumile pääseb Tallinna ringtee esimeselt kilomeetrilt. Väravad avatakse kell 11. Pileti hind kohapeal 100 krooni, Piletilevist maksab täispilet 75 krooni, sooduspilet 50 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles