Laekvere lasteaed ja Rakke kool saavad korda

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge maksuametnik ostis soodushinnaga riideid.
Kõrge maksuametnik ostis soodushinnaga riideid. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Valitsus kiitis heaks KOIT-kava 2007-2010 muutmise, mille tulemusel lülitati kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuse kava põhiprojektide nimekirja ka senised reservprojektid.


Lääne-Virumaalt saavad tänu otsusele KOIT-kava raha toel korda Rakke gümnaasium ja Laekvere lasteaed.


Laekvere vallavanem Aarne Laas rääkis, et kokku läheb lasteaia põhjalik ümberehitus maksma 16,9 miljonit krooni, millest 2,5 miljonit krooni on valla omaosalus.



Eeldatavasti saab töödega alustada järgmisel aastal ning omaosaluse katmiseks peab vallavalitsus võtma laenu. Samuti on olemas rekonstrueerimisprojekt, kuid kõigepealt tuleb välja kuulutada riigihange ehitaja leidmiseks.



"Tõenäoliselt on vaja palgata veel projektijuht, sest tegu on siiski väga suurte summade ja tähtsa objektiga," ütles vallavanem.


Aarne Laasi sõnul näeb projekt ette lasteaia peaaegu täielikku ümberehitust. "Katuse vahetamine, uus vee- ja kanalisatsioonitorustik ja küttesüsteem, seinad tuleb uued ehitada," loetles Laas mõningaid töid. Ta lisas, et pärast põhjalikku remonti saab majja kolm korralikku rühmaruumi, samuti ehitatakse ümber apteek ja uue asutusena hakkab lasteaia hoones tegutsema sotsiaalkeskus.



Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et Rakke gümnaasiumi nüüdisajastamiseks saadakse KOIT-kavast 10,7 miljonit krooni, millele lisandub omaosalus.



Bloki sõnul jõutakse tegelike ehitustöödeni ilmselt järgmisel aastal ning arvatavasti peab omaosaluse katmiseks võtma laenu.



"Europrojektide jaoks on laenu võtmine lubatud ja õnneks meil praegu laenukoormust ei ole," sõnas Blok.



Tähtsamate töödena nimetas Blok gümnaasiumi saali remonti ning eraldi söökla rajamist gümnaasiumi jaoks, sest praegu käivad õppurid einestamas lasteaias. Korda tehakse ka koolihoone fassaad.



Otsuse kohaselt lülituvad toetatavate põhinimekirja omapoolset valmisolekut kinnitanud taotlejate reservprojektid, mis enne muudatuse vastuvõtmist pidid toetuse saamiseks ootama maakonna teistest projektidest vabanenud summasid.



KOIT-kava muudatus on tingitud asjaolust, et paljude põhinimekirja kantud projektide puhul on ehituskulud osutunud kavandatust väiksemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles