Lääne-Viru maavalitsus alustab sõidupiletite kontrolli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidupileti kontroll hõlmab Lääne-Viru avaliku teenindamise lepingute alusel teenindatavaid liine, seal hulgas ka liine nr 1, 2, 3 ja 5.
Sõidupileti kontroll hõlmab Lääne-Viru avaliku teenindamise lepingute alusel teenindatavaid liine, seal hulgas ka liine nr 1, 2, 3 ja 5. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Viru maavalitsus alustab mai teisel poolel maakonna bussiliinidel sõidupiletite kontrolli.


Aprillis võttis maavalitsus teenistusse kaks ühistranspordi inspektorit, kes on praeguseks läbinud kohtuvälise väärteo menetleja koolituse, valmistanud ette vajalikud dokumendid ning teinud ka  katsekontrollkäike tutvumaks nii oma tööväljaga kui ka üldisema olukorraga maakonna liinidel.

Vajadus piletikontrollide järele, kes kontrolliksid piletite olemasolu maakonnaliinidel, on olnud üle Eesti pikemat aega.

2009. aastal hakati esmakordselt arvestama riikliku ühistranspordi sihtotstarbeliste vahendite hulka ka kulutusi ühistranspordi inspektoritele.

Maavalituse teatel tekkis Lääne-Virumaal teravam vajadus inspektorite järele 2009. aastal aprillist, kui jõustusid uued veolepingud, mille järgi riikliku toetuse osakaal on sõltuvuses laekuvast või mittelaekuvast piletitulust.

Sõidupileti kontroll hõlmab Lääne-Viru avaliku teenindamise lepingute alusel teenindatavaid liine, seal hulgas ka liine nr 1, 2, 3 ja 5, mille marsruut kulgeb peamiselt Rakvere linnas, ning maavalitsuse poolt väljastatud liiniloa alusel sõitvaid kommertsliine.

Ühistranspordi inspektorite ülesannete hulka ei kuulu ainuüksi sõidupiletite kontroll, vaid ka vedajate kontrollimine.

Samuti teostavad nad liinidel reisijateloendusi, jälgivad ja koguvad informatsiooni ka bussivedudega seotud infrastruktuuri olukorra kohta jne.

Seega on inspektorid bussireisijatele ühtlasi heaks võimaluseks, et esitada oma ettepanekuid ja märkusi maavalitsusele bussiliikluse paremaks korraldamiseks.

Ühistranspordi inspektoritel on õigus määrata rikkumise eest karistus kas reisijale või vedajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles