Kohus karistas politseile raha pakkunud 83aastast naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate firmade sigaretid.
Erinevate firmade sigaretid. Foto: AFP / Scanpix.

Viru maakohus mõistis kriminaalkorras süüdi 83aastase naise, kes salasigarettidega äritsedes politseile vahele jäämise järel üritas korrakaitsjale altkäemaksu pakkudes uurimise alt pääseda.


Klavdija sattus politsei huviorbiiti möödunud aasta detsembris, kui ta rikkus tubakaseadust ning korrakaitsjad koostasid talle väärteoprotokolli.

Tänavu 12. jaanuaril tuli eakas naine Jõhvi politseiosakonda vanemkonstaabli jutule. Politseinik arvas, et naine tuli tema juurde eelnevalt vormistatud väärteoprotokolli asjus.

"Vaadates enda ümber ringi ja veendudes, et kabinetis toimuvat ei näe pealt kolmandad isikud, ulatas vanaproua politseitöötajale ümbriku, sõnades seejuures: "Et keegi ei näeks ega teaks". Ümbrikku avades nägi vanemkonstaabel väärteoprotokolli koopiat ja selle peal 500-kroonist rahatähte," kirjeldas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk BNS-ile politseiosakonnas toimunut.

Sel hetkel mõistis politseinik, et talle pakutakse altkäemaksu ning naine soovis vastutasuks saada väärteoasjas leebemat otsust või üldse karistusest pääseda.

Vanemkonstaabel katkestas kohe vastuvõtu, teavitas telefoni teel toimunust komissari ja kutsus välja valveuurija. Samal ajal võttis eakas naine politseitöötaja poolt lauale asetatud ümbrikust ära rahatähe ning peitis selle saapasäärde.

Politsei alustas Klavdija suhtes kriminaalmenetlust, mille kohtueelse menetluse lõppedes sai naine süüdistuse ametiisikule altkäemkasu andmises.

Viru maakohus karistas naist neljakuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga ning mõistis talt välja sundraha ja menetluskulud kokku 7528 krooni ulatuses. Otsus pole siiski veel jõustunud, kuna süüdistatav esitas apellatsiooniteate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles