Eipri küla jäi liivatormi kätte

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eipris on pärast tormi kõik kohad liiva täis.
Eipris on pärast tormi kõik kohad liiva täis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Tuul keerutas neil päevil Väike-Maarja lähedal Eipri küla põldudel nii tugevasti, et taevasse kerkis liivasammas. Majade hoovid, mis selle teele jäid, mattusid liivakorra alla.

Eipri külaelanik Galina elab ühes neist majadest, mille taga tuul sel päeval põldu mööda imepeenikest liiva lennutas.


Galina rääkis, et maru oli möllanud mitu päeva. Ühel hommikupoole, kui naine kartulit pani, kerkis aga põldude kohale liivakeeris, mis puistas nende õue paksu tolmuga üle, nii et rohelisest murust ei ole jälgegi. "Hea, et hekk veel ees on, aga nüüd on see ka tolmu täis," lausus Galina ja lisas, et varasematel päevadel oli tuul keerutanud liiva laiali heki taga, nüüd tuli aga see kõik otse maja peale.

Galinast veidi maad eemal elava Eva sõnul on Eipri külas üle aasta sellised suured tuuled. Eva 80aastane ema mäletab paari aasta tagust tormi, mille ajal liiv aknapragude vahelt sisse tuli. Ta mäletab 1967. aasta rajutuult, mis metsas puid murdis. "Nüüd oli tuisk nagu liivakõrbes, väravast kaugemale ei näinud," kõneles ta.
Tugev tuul andis sealkandis tööd ka päästjatele, kes eemaldasid Eipri külas teele langenud puu, mis seal liiklust takistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles