Tenniseklubi pidas Donat Masingu juubelit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenniseguru Donat Masingu 80.sünnipäev Revaalia kohvikus.
Tenniseguru Donat Masingu 80.sünnipäev Revaalia kohvikus. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakvere Tenniseklubi austas täna legendaarset tennisetreenerit, Rakvere linna teenetemärgi kavaleri ja tenniseklubi auliiget Donat Masingut tema 80. sünnipäeval.

Väikesest Rakverest palju mängumehi välja koolitanud, suurde tennisesse upitanud ning sadadesse oma õpilastesse tennisepisiku süstinud tenniseguru Donat Masing oli Revaalia kohvikus toimunud õdusal koosviibimisel oma abikaasa Eviga, kes on Donatit kõikides tema ettevõtmistes toetanud.
Armastatud treener sai juubelipuhuselt palju lilli ja kuulda enda kohta häid sõnu Rakvere linnavalitsuselt, tenniseklubilt, spordikoolilt, oma endistelt õpilastelt ja lastevanematelt.

“Olen sügavalt liigutatud, et niisuguse tähelepanu osaliseks sain. Nüüd hakkan uskuma, et olen ehk tõesti midagi korda saatnud,” tänas juubilar tenniserahvast ja ametnikke.
Tema sõnutsi on kõik tennisega seonduv olnud tema elus omamoodi juhus: juhus, et hakkas oma ema, Rakvere tennise rajaja ja ülesehitaja Olga Masingu teadmata ise võimlas reketiga tasapisi palli toksima; juhus, et sattus ühel vihmasel suvepäeval Võsule, kus sugulaspoisi – tulevase Eesti tennisetähe – Andres Võsandiga trehvas ning juhuslikult mõningaid harjutusi tehes temas andeka mängija ära tundis.

Pärast Andres Võsandit tulid siitkandist riburada pidi järgmised noored talendid, kellega jännata, keda tennisemaailma edasi arenema ja tegusid tegema saata: Enn Võsand, Randar Veispak, Sten Lume, Rain Rõigas, Siim Tuus, Marit ja Marek Marksoo, Hendrik Inno jt. Kõik Eesti tenniseelus ja kaugemalgi – tudengina Ameerika mandril – ilma teinud, medaleid võitnud ja praegugi veel võitmas.
Tenniseguru ise ei istu samuti käed rüpes ega lase reketil rooste minna, kõrgele eale vaatamata on toimekal vanahärral tänagi utsitada paar õige pisikest õppurit.

“Tahan veel öelda, et väga suur tähendus minu treenerielus on olnud lähedastel – emal, kes spordiõpetajana oli oma visaduse ja töökusega suureks eeskujuks, sellel, et suguvõsas on korvpallurist olümpiavõitja Tiit Sokk, minu õepoeg, ja iluvõimlejana endale nime teinud õde Liana Sokk,” sõnas Donat Masing

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles