Marko Torm tahtis Bostonisse jooksma minna

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Bostoni maratonil.
Plahvatus Bostoni maratonil. Foto: Reuters/NBC/Scanpix

Rakvere Ööjooksu korraldaja Marko Torm, kes jaanuaris käis Ameerikas Miami maratoni jooksmas, rääkis, et aasta tagasi oli plaanis hoopis Bostoni maratonile minna. “See on ikkagi maailma vanim ja üks tuntumaid maratone, kes osaleb kaugelt üle 20 000 jooksja,” rääkis ta.

Tänavusel Bostoni maratonil toimunud pommiplahvatustest rääkida oli Tormil väga raske. “Jube lugu, võttis ikka sõnatuks,” lausus ta ja lisas, et terrorism on tervikuna alatu käitumine.

Kuigi 9. septembril 2001 toimunud suurtest terrorirünnakutest on möödas juba üle kümne aasta, ei ole keegi kusagil kaitstud, eriti Ameerikas. “Elu on ikka täis samasuguseid ohtusid,” sõnas Marko Torm.

Mees meenutas, et Ameerikas on suured maratonid väga paatoslikud üritused ja tõi näiteks, et Miami maratoni stardis, mis oli kell kuus hommikul, lehvisid hiiglaslikud USA lipud ja mängiti riigihümni.

Tormi hinnangul on Ameerikas suhtumine terrorismi sootuks teine kui Eestis. Ta käis New Yorgis Times Square`il, kus politseinikud seisavad igal nurgal, kinos vaatamas Osama bin Ladeni tapmisest rääkivat filmi “00.30”. “Emotsioonid olid kinosaalis ikka sootuks teistsugused, kui oleksid olnud Rakvere Teatrikinos,” kinnitas Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles