Kohus kuulutas Rakvere piiritustehasele pankroti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas.
Rakvere piiritustehas. Foto: Vello Taimre

Viru maakohus otsustas rahuldada kolme äriühingu taotlused ja kuulutas aktsiaseltsile Rakvere Piiritustehas pankroti.


Kohus määras äriühingu pankrotihalduriteks Reet Relviku ja Toomas Saarma, kes seni tegutsesid ajutiste pankrotihalduritena. Piiritustehase võlausaldajate esimene üldkoosolek on 16. juunil.



ASil Rakvere Piiritustehas, mille vara hulka kuuluvad veel kinnistud Tapal ja Moe asulas, on esialgsetel andmetel kohustusi 60 miljoni krooni ulatuses.



Pankrotihaldur Reet Relvik on varem Virumaa Teatajale öelnud, et piiritustehase pankrotimenetlus on keeruline, sest äriühingu varad tagavad ka sidusettevõtete laene. Relviku sõnul äriühingus raskeid juhtimisvigu esialgu ei tuvastatud.



Ettevõttel on arvel üle 60 töötaja, kellega on tööleping lõpetamata. Piiritustehase töötajad ei saa end enne töölepingu lõpetamist töötuks registreerida. "Neil palgaarvestus jookseb," märkis Relvik.



Viru maakohus algatas ASi Rakvere Piiritustehas pankrotimenetluse aktsiaseltside Eesti Gaas ja Tartu Veski ning OÜ Scanfinest avalduse alusel.



Esialgu taotles piiritustehase juhtkond aktsiaseltsi saneerimist, kuid loobus sellest.



Piiritustehased Rakveres ja Moel seisavad juba pikemat aega, sest nende piiritust kasutanud alkoholitootja Onistar lõpetas tootmise pärast majandusraskustesse sattumist.



Kohtutäitur Kristiina Feinmann üritas kahel korral tulemuseta panna äriühingu kolm kinnistut enampakkumisele. Ostjat neile ei leidunud.



AS Rakvere Piiritustehas jäi majanduslikesse raskustesse juba 2006. aastal. Krediidiinfo järgi ulatus siis kahjum aasta lõpuks 6,5 miljoni kroonini. 2007. aastal märkis äriühing aastaaruandes kahjusummaks 14,6 miljonit krooni.



Eestis ulatub piirituse tootmise ajalugu 500 aasta taha. 1921. aastal töötas Eestis 135 viinavabrikut, enamik neist Virumaal. Riik ei ole praegu Rakvere piiritustehasest huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles