Repliik: ajunauding netist

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kukk.
Risto Kukk. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Inimese ajule pakub enneolematut naudingut, kui ta kuuleb meeldivat muusikapala esmakordselt, sest Kanada teadlaste avastuse kohaselt on ajus piirkonnad, mis aktiveeruvad just siis.

Ja mida rohkem on muusika kuulajale meelepärane, seda enam aktiviseerub ka aju tunnetuslik keskus. Kui üht pala on pikemalt kedratud, siis asub aju taas uue avastuse ootele.

Sel nädalal avanes veel üks suurepärane võimalus oma ajule täiesti legaalselt naudingut pakkuda. Nimelt avas Eesti kuulajatele oma virtuaalsed uksed muusikateenus Spotify, kus on valida 20 miljoni muusikapala vahel ja iga päev lisandub sinna veel 20 000 loo jagu kuulamist.

Spotify tööpõhimõte on streaming ehk voog­edastus, mis tähendab, et muusika laaditakse üle internetiühenduse ning seetõttu ei teki arvutisse kurnavas koguses muusikafaile. Muusika kuulamise eest tuleb “maksta” üksnes reklaamide kuulamisega, seega ei kurna see ka rahakotti erinevalt varemalt Eestisse jõudnud väiksematest vendadest Rdio ja Deezer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles