Rakvere neiu pärjati parima rahvapillimängija tiitliga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistumängimise peaauhinna võitnud kandlemängija Ann Maria Piho võtmas vastu aukirja pärimusmuusika keskuse esindaja Tarmo Noormaalt.
Võistumängimise peaauhinna võitnud kandlemängija Ann Maria Piho võtmas vastu aukirja pärimusmuusika keskuse esindaja Tarmo Noormaalt. Foto: Urmas Volmer

Viljandis pärimusmuusika aidas peetud suurel üleriigilisel võistumängimisel selgitati välja parimad noored rahvapillimängijad.


Võistluse peapreemia - stipendiumi ning esinemisvõimaluse XVII Viljandi pärimusmuusika festivalil - sai meisterliku kandlemängu ja enesekindla esituse eest Ann Maria Piho Haanjamaalt.

Teiste seas pärjati ka Hellika Kallastet Rakvere muusikakoolist, kes kuulutati parimaks puhkpillimängija vanemas vanusegrupis süvenenud ja stiilse plokkflöödimängu eest.

"Kuna pärimusmuusika õppekava muusikakoolides on väga noor ning pärimusmuusika pillimängutraditsioon mitme pilli puhul alles taastumas, vajavad noored eelkõige kohta, kus omavahel kogemusi vahetada ja uut repertuaari koguda," kommenteeris olukorda Sofia Joons, Eesti pärimusmuusika keskuse juures tegutseva vabahariduskooli August Pulsti õpistu juhataja ja võistumängimise üks korraldajatest.

Kokku võttis Eesti Pärimusmuusika Keskuse poolt korraldatud suurel üleriigilisel võistumängimisel 15. mail omavahel mõõtu 36 noort. Võisteldi vanemas ja nooremas vanusegrupis ning kuues pillirühmas.

Loe lisaks pärimusmuusika keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles