Rakvere linnavalitsus on vaksali ootesaaliga hädas

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere vaksalihoone.
Rakvere vaksalihoone. Foto: Arvet Mägi

Rakvere raudteejaama renoveerimine lõppes juba ligi kaks aastat tagasi, 2007. aasta augustis, kuid raudteejaama ootesaal on ikka suletud ja rongireisijad peavad perroonil ilma trotsima.


Vaksali valmimise puhul tehtud leheloos, mis ilmus 2007. aasta 25. augustil, lubasid hoone omanikud, et ootesaal avatakse reisijatele tõenäoliselt 2007. aasta septembri lõpus.

Rakvere linnavalitsus ei ole aga tänaseni suutnud hoone omanikuga OÜ Liiper kokkuleppele jõuda, kuidas ja millistel tingimustel ootesaal avatud oleks, mõlemad abilinnapead tunnistavad, et tegemist on keeruka probleemiga.

Linnapea Andres Jaadla on Domus Grupi kaudu üks OÜ Liiper osanikest ja seetõttu on tema ennast raudteejaamaga seotud probleemide aruteludest linnavalitsuses taandanud.

Viimati oli raudteejaama küsimus linnavalitsuses arutlusel mõni kuu tagasi, siis juhtis arutlust sel teemal abilinnapea Rannar Vassiljev.

"Linnasekretär pidi välja uurima, kas osaühinguga Liiper sõlmitud lepingus on kohustus ootesaal avada," lausus Vassiljev.

Mitu kuud on mööda läinud, aga linnavalitsuse istungile ei ole ootesaali küsimus tagasi jõudnud.

Linnasekretär Riina Män­niste rääkis, et tegelikult lepingus ootesaali avamisest ei räägita. "Juttu on küll kohustusest ootesaali pidada, aga avamisest pole sõnakestki," ütles Männiste.

Linnasekretär selgitas, et lepingu sõlmimise ajal Rakveres rongid ei peatunud ja põhiline oli maja korda saada. "Praegu uurime, millised on võimalused ootesaali avamiseks ja kui palju üldse Rakverest reisijaid rongi peale läheb," lisas ta.

OÜ Liiper juhatuse liige Üllar Vaserik on Virumaa Teatajale öelnud, et ootesaali avamine on seotud lisakulutustega. Pidevalt ootesaali avatuna hoida ei ole mõistlik, sest rongid peatuvad Rakveres vaid varahommikul ja õhtupoolikul.

Vaserik leidis, et kuigi piletimüüki raudteejaamades enam ei toimu, peaks mingisugune valve ootesaalis siiski olema, et seda ära ei lagastataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles