Postiröövist politseile rääkimata jätnud mees sai karistada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaspere postkontor.
Aaspere postkontor. Foto: Teet Suur

Viru maakohus karistas kolmapäeval noormeest, kes süüdistuse järgi teadis tänavu jaanuaris Haljala vallas toimunud postiröövi toimepanijatest, kuid ei teatanud sellest politseile.


Kohus mõistis 19aastase noormehe süüdi esimese astme kuriteo varjamises ning karistas kokkuleppemenetluse korras kohustusega teha kahe aasta jooksul 660 tundi üldkasulikku tööd. Samuti allutas kohus noormehe kontrollnõuetele.

Süüdistuse järgi kuulis noormees tänavu 8. jaanuaril, et tema kolm tuttavat olid sama päeva hommikul sooritanud Haljala vallas Eesti Posti Aaspere kontori röövi.

Politseisse pöördumise asemel varjas mees kuritegu ning hoidis röövimisel kasutatud ja pärast kuritegu avariiliseks muutunud autot mitu päeva oma elukohas.

Samuti aitas noormees kuriteo toimepannud isikutel koos röövitud rahaga Rakverre jõuda, muretsedes selleks transpordivahendi. Vastutasuks abi ja kuriteost vaikimise eest andsid röövis kahtlustatavad mehed talle 1000 krooni postkontorist saadud saagist.

Ida prefektuuri töötajad jõudsid röövis kahtlustatava kolme noormeheni tänavu 22. jaanuaril, kui pidasid kinni ühe 18- ja kaks 19aastast noorukit.

Nende süüasja menetlemine on veel kohtueelse uurimise staadiumis.

8. jaanuari hommikul pärast kella kümmet sisenesid mustades maskides mehed Aaspere külas asuvasse postkontorisse ja nõudsid relvataolise esemega ähvardades klienditeenindajalt raha. Pärast raha saamist lahkusid isikud sündmuskohalt. Rööviga tekitatud kahju suurus oli veidi üle 40 000 krooni.

Röövi ajal postkontoris olnud klienditeenindaja vahejuhtumis vigastada ei saanud.

Politsei algatas kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist, kui see on toime pandud grupi poolt relvana kasutatava esemega ähvardades ja näo varjamisega maskiga.

Karistusseadustik näeb sellise kuriteo eest kohtus süüdimõistmise korral ette kuni 15aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles