Palermo terviserada sai vabaõhujõusaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhu jõusaal Palermo terviserajal.
Vabaõhu jõusaal Palermo terviserajal. Foto: Arvet Mägi

OÜ Rammumees töömehed paigaldasid kolmapäeval Rakvere spordikeskuse ettevõtmisel Palermo terviseraja äärde stardimajakese lähedale viis rõõmsavärvilist Hiina päritolu jõumasinat, millel liikumissõbrad saavad jooksule ja kõnnile lisaks oma lihaseid treenida, venitusi ja painutusi teha.

Juuresoleval tahvlil on kirjas, kuidas üht või teist punakollast seadeldist kasutada ja millist mõju neil treenimine kaasa toob. Jõuelemendiks on harjutajal raskuste asemel oma kehakaal.

"Idee viia niisugused riistad loodusesse on neli aastat vana, aga paigaldama hakkasime neid Eestis kaks aastat tagasi," rääkis OÜ Rammumees juhatuse liige Mati Lill.


Tema sõnul on Rakvere väljaspool pealinna esimene "pääsuke", kes sellised harjutusvahendid saab, seni on firma neid üles pannud Tallinna Stroomi randa, Kopli linnaossa, Piritale, ning sportijad on need tänuga vastu võtnud.

"Neid on lihtne käsitseda, saab kasutada tasuta ja tegevus toimub värskes õhus, tulevik on neil masinail helge," loetles Mati Lill omalaadse vabaõhu jõusaali plusse.

Rakvere spordikeskus plaanib jõumasinate hulka tulevikus suurendada kümneni. Esimene etapp läks maksma 60 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles