Eesti keele õppurid Rootsist praktiseerisid Väike-Maarjas

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Gerdås (vasakult), Eva Pärt-Enander ja Sussi Mihlberg tunnistasid, et eesti keele õppimine
on küll väga raske, kuid see-eest huvitav ja vajalik, et Eestit tundma õppida.
Maria Gerdås (vasakult), Eva Pärt-Enander ja Sussi Mihlberg tunnistasid, et eesti keele õppimine on küll väga raske, kuid see-eest huvitav ja vajalik, et Eestit tundma õppida. Foto: Aarne Mäe

Uppsala ülikooli juures Rootsis õpitakse interneti teel eesti keelt, läinud nädalal sai osa õppuritest Väike-Maarjas kokku ja nad praktiseerisid oma lemmikkeelt ka kõnes.


Maria Gerdas, Sussi Mihlberg ja Eva Pärt-Enander olid külas kursuseõel Karin Tammel ja tema eestlasest abikaasal Ants Tammel. Nende omavaheline suhtlemine professor Raimo Raagi ja dotsent Virve Raagi silma all tuli üpris kenasti välja.

Kursus on koos käinud paar aastat ning seal on lisaks rootslastele ka sakslasi, inglasi ja teisi. Praegu Väike-Maarjas käinud seltskonna puhul seob kõiki midagi Eestiga.

Rootslased tunnistavad, et eesti keelt on väga raske õppida, kuid ometi on see huvitav ja vajalik, et Eestit veel paremini tundma õppida.

Naised räägivad, et on eesti keeles ka mitu raamatut lugenud, näiteks Kivirähki, Krossi ja isegi Mihkel Raua menukit. Samuti kuulavad nad meelsasti eestikeelseid laule, kui nimetada Marko Matveret või Jaan Tättet. Eesti keelele pühendatakse kogu oma vaba aeg.

Loe artiklit neljapäevasest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles