Prefekti kohusetäitja Margus Kotter on hea kriisireguleerija

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kotter.
Margus Kotter. Foto: .

Ida politseiprefekti ajutiseks kohusetäitjaks määratud politseameti operatiivtalituse ülemkomissar Margus Kotter on juba kolmas Ida politseiprefektuuri juht viimase poole aasta jooksul.


Kui Aivar Otsalt Ida prefektiks määrati, oli teda Tartus saatnud skandaalid juba üldteada. Politseiameti peadirektor Raivo Küüt ütles toona, et riigiasutuste juhid peavad roteeruma, muidu tekivad alluvatega liiga tihedad suhted, kus juhtimine ja kontroll võivad ununenda.

Nüüd on Küüt sunnitud Otsalti politseisse tööle jätmise pärast häbenema, nagu ta tunnistas teisipäeva õhtul "Aktuaalsele Kaamerale" antud usutluses.

Politsei maine on kõrge, ent see hinnang on eestlaste ja venelaste seas erinev. Küüt ei arva, et Otsalti juhtum politsei usaldatavust väga palju halvendab, sest probleemi ei varjatud, vaid toodi avalikkuse ette.

Margus Kotter juhtis 2000. aastal purjus peaga autot ja rammis Tallinnas tänavalaternaposte. Küsimusele, kas tal järsku ei kolise kapis mõnd luukeret, vastas Kotter: "Ei tohiks olla, mis olnud, see on kõigil teada."

Loe täpsemalt reedesest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles