Rakvere linna tabas rahetorm

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella poole nelja paiku tabas Rakvere linna rahetorm. Paari minutiga ujutas vihm üle linnatänavad ja tekitas neile kohati läbimatud väiksed järved.


Rahe tõttu täitusid linnatänavad ka omalaadise sireenisümfooniaga, sest paljudel autodel hakkas selle tõttu tööle sireen.

Hetkel on külastajatele kinni ka Kroonikeskus, kus suure vihma tõttu uputama hakkas.

Krooni Selveri juhataja Helgi Averi sõnul läks sadeveetoru läks suure veega lahti ning vesi paiskus alla. Kogu Selveri saali põrand on üle ujutatud, osaliselt on vesi ka Kroonikeskuse põrandatel.

"Praegu võitleme veega. Loodame homme hommikul uksed avada," lisas Aver.

Samal ajal Rakveres, Näituse tänav 4a ja 4b vahelisel territooriumil toimunud Erki Kasemetsa performance´ile ÕNN lisas rahetorm selle autori sõnul viimase vindi.

Osalejad märjaks ei saanud, kuid märg ja õnnelik Kasemets oli oma ilmatellimusega igati rahul.

Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Liina Järvi ütles, et pritsimehed said Rakveres äikesega seoses viis väljakutset.

Rägavere teel lõi pikne sisse majja ja elektriposti. Põlengut õnneks ei tekkinud. Kreutzwaldi tänavas tabas pikselöök päästjate esialgsel hinnangul rahvamaja alarmsüsteemi.

Rakvere teatri juurde kihutasid selle peale tuletõrjeautod, kuid õnneks polnud siiski midagi hullu juhtunud.

Teatri direktori Joonas Tartu sõnul tekitas äikese- ja rahetorm suure elektrikõikumise ja see lõi rahvamajapoolse häiresüsteemi rivist välja ning käivitus iseenesest. Samuti hakkas tööle teatri puidutöökoja andur.

"Andur näitas, nagu oleks tulekahju, aga tegelikult ei olnud midagi," sõnas Tartu.

Ilu puiesteel ja Oja tänavas lõi äike sisse hoone elektrisüsteemi.

Rakvere lnnavalitsuse hinnangul pidas sadeveekanalisatsioon sajule üldiselt normaalselt vastu.

Laial tänaval tekkis aga üleujutus, liikluse korraldamisel selles piirkonnas tuli appi politsei.

Äike lõi muu hulgas tummaks linnavalitsuse telefonikeskjaama, mistõttu lauatelefonid on praegu rivist väljas.  

Rakvere linnavalitsus palub teada anda, kus paduvihm ja rahe pahandust on teinud, näiteks pinnast minema uhtunud. Sellest tuleb teada anda teedeinsener Lennart Korbele telefonil 505 33 61.

Piksest ei jäänud puutumata maakonna teisedki piirkonnad. Osaühingu Jaotusvõrk Jõhvi juhtimiskeskuse juhataja Valter Tender ütles, et äike lõi rivist välja ühe kõrgepingeliini.



Viru-Nigula ja Vihula kandis jäi vooluta paarsada klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles