Taani raamatukogu kui mõnus tark oaas

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani Kuninglik Raamatukogu - vana ja traditsiooniline hoone seisab käsikäes uue ja modernsega, mille peegeldusterikkad klaasseinad on andnud nimeks Must Teemant.
Taani Kuninglik Raamatukogu - vana ja traditsiooniline hoone seisab käsikäes uue ja modernsega, mille peegeldusterikkad klaasseinad on andnud nimeks Must Teemant. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa raamatukogutöötajad kogesid Taanis õppereisil, kuidas raamatukogu on muutunud mõnusaks perekeskseks oaasiks digitaalse maailma kõrval.


"Sarnane on see, et raamatukogu paikneb hoones, aga kogu raamatukoguteenindus on natuke teistmoodi kui meil. Raamatukogu töötab seal palju rohkem peaga," sõnastas Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Õie Tammissaar mulje Taani sõbralikest raamatukogudest.

"Sisu poolel on hulga rohkem vabamat lähenemist: tähtis on teenindatav, kõik, mis tehakse, tehakse tema jaoks - et tal oleks lihtsam, kergem, parem, samas lugejat koolitatakse hästi palju, et ta saaks nende asjadega hakkama," sõnas Tammissaar.

Lääne-Virumaa raamatukogutöötajate muljeid reisist Taani ja sealsetest raamatukogudest loe pikemalt laupäevasest Virumaa Teataja paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles