Virumaal kontrolliti mahajäetud hooneid ja lõkete tegemist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohutusjärelvalve reid.
Tuleohutusjärelvalve reid. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Ida päästekeskuse tuleohutusjärelevalve ametnikud kontrollisid kolmapäeval tuleohutusnõuete täitmist kasutusel mitteolevates ehitistes ning küttekoldevälise tule tegemise nõuetele vastavust Ida-ja Lääne-Virumaal.
Kasutusel mitteolevaid hooneid kontrolliti eelneva kaardistuse alusel Kohtla-Järvel, Jõhvis, Narvas ja Rakveres. Kokku kontrolliti 35 ehitist, neist tuleohutusnõuetele vastas 25 hoonet. Nõuetele mittevastavate hoonete põhiliseks rikkumiseks oli ukse- ja aknaavade sulgemata jätmine ning takistamata sissepääsud.
 

Ida päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelvalve alal Marti Siimu sõnul reageerib päästekeskus kõigile tuvastatud rikkumistele ning väärteo koosseisu ilmnemisel võtab rikkujad vastutusele.

Seadus kohustab ehitise omanikku sulgema kasutusel mitteolevate ehitiste välisseintes olevad ukse-, akna- ja muud avad või tõkestama muul viisil kõrvaliste isikute sissepääsu. Avade sulgemisel ei ole mõistlik kasutada ebaefektiivseid materjale, nagu vineer, kile, traat või tuuletõkkeplaat.

Maastikupõlengute suurest arvust lähtuvalt pöörasid ametnikud erilist tähelepanu Kohtla-Järve piirkonnale, kus viimase kuuaja jooksul on olnud üle 100 kulupõlengu väljakutse. Vaatamata ilusale ilmale reidi käigus seekord ühtegi tuleohutusnõuetele mittevastavat lõket ei tuvastatud. Lõkete arv oli peaaegu olematu, vaid üks lõke Rakveres, mis vastas nõuetele.

Alates 1.maist on Eestis väljakuulutatud tuleohtlik aeg. Kuna enamus kulupõlenguid saavad alguse hooletust lõkke tegemisest, siis Ida päästekeskus tuletab meelde, et tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Lahtist tuld ei tohi hetkekski järelvalveta jätta.
Täpsemat infot tule tegemise ohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles