Jäneda aia- ja lillepäevad tulevad kümnendat korda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatitaim.
Tomatitaim. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelolevast reedest pühapäevani toimuvad Jänedal juba kümnendat korda aia- ja lillepäevad.


29.-31. maini toimuvatel aia- ja lillepäevadel on külastajate ootel vähemalt 300 ettevõtet, aiandit ja lillemüüjat.

Aia- ja lillepäevade peakorraldaja Aini Sildvee sõnul on iga aastaga laienenud nii kauplejatele kui üritustele mõeldud ala.

"Paljud igal aastal Jäneda aia- ja lillepäevadel osalenud ettevõtted, aiandid ning lillemüüjad soovivad senisest suuremat kauplemisala. Tehnikaga kauplejad eeldavad, et ostja ei pea seadmeid ja aiatehnikat ainult vaatama ja katsuma, vaid ka nägema neid töötamas ja ise proovima," selgitas Sildvee.

Kui varasematel aastatel on asjatundjate seminarid käsitlenud eelkõige koduaedade korrashoidu, taimekaitset, kujundamist, siis nüüdsest hakatakse õpetust jagama valdade ja linnade vastava ala töötajatele, kes seisavad hea parkide, kalmistute ja  bussipeatuste hoolduse eest.

Reedel toimub Maamajanduse Infokeskuse suures saalis seminar, kus kalmistute haldamisest, hooldamisest, rituaalide praktilisest korraldamisest ja ajalooliste kalmistute hooldamise erinõuetest jagavad kogemusi asutuse Tallinna Kalmistud juhataja Jaak Taevas, endine Tallinna keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppits, muinsuskaitseameti osakonnajuhataja
Ilme Mäesalu ja Vinni vallavanem Toomas Väinaste.

Kolmel päeva jooksul pakuvad välilaval kuulamist-vaatamist Väike-Maarja pasunapoisid, Uhtna pasunakoor, kõhutantsijad, tantsurühmad Kundast ja Roelast, rahvamuusikud Lahemaalt ja Aserist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles