Repliik: Monument Gorbatšovile

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Aeg on elektrit nii täis, et inimestel on kadumas arusaamine, mis ümberringi tegelikult valitseb. Tundub, et pinda on jalge alt kaotamas mõned ülitundlikud loomeinimesed, kes püüavad maailma oma vahenditega päästa.


Demokraatiat ja sõnavabadust ära kasutades tehakse aga sageli täiesti pahaaimamatult tegusid, mis võivad suisa riigi julgeolekut õõnestada.

Suur poleemika vallandus Tartu NAKis, kui nende provokatiivsed liikmed Irja ja Inno Tähismaa nn võidupüha eel Soomes eestivastase Bäckmani poolt kokku kutsutud üritusel esinesid.

Blogides läks debatiks ja Wimberg otsustas üldse loomingulisest liidust protesti märgiks välja astuda. Riigile lausa ohtliku maitsevääratusega sai hakkama aga kunstnik, kelle perfomance kuldsõduriga võis olla igati lahe, kuid ajastatud selliselt, et sütitatud sädemeist võinuks taas lahvatada leegid, mida kellelegi vaja pole.

Oma energiat võiks mujale suunata. Tehtagu ja püstitatagu skulptuur hoopis Mihhail Gorbatšovi või Boris Jeltsini auks.

On ju need mõlemad mehed mänginud olulist rolli Eesti taasiseseisvumisel. Või siiski mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles