Lääne-Virumaa näeb laupäeval motoorienteerujaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel korraldati hooaja alguse puhul motoparaad Rakvere linnas.
Kevadel korraldati hooaja alguse puhul motoparaad Rakvere linnas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eeloleval laupäeval, 30. mail kell 10 antakse Lääne-Virumaalt Kulinalt Aartika Puhkemaja juurest start Eesti motoorienteerumise karikasarja etapile "Virusõõr 2009".


Finišeerutakse samas kohas hiljemalt kella 16.



Kahepäevase "Virusõõr 2009" laupäev kulgeb esimest korda Lääne-Virumaa teedel ja pühapäev Ida-Virumaa teedel.



Korraldajate sõnul on üritusele oodata ligi sada motomeest üle Eesti.



Lääne-Virumaa katseks on rajale paigutatud ligikaudu 30 kontrollpunkti (KP), kontrollaeg nende läbimiseks on kuus tundi.



Kontrollpunktid tuleb jäädvustada digitaalse fotoaparaadiga, fotodel peab olema näha objekt/KP number.



Võistlusklasse on karikasarja arvestuses kaks: ASFALT (punktide leidmiseks on võimalik kasutada tolmuvaba kattega teid) või KRUUS (punktide leidmiseks kasutatakse enamikus kruusakattega teid).



Kõik huvilised on teretulnud seda spordiala proovima, veetma mõnusat ja põnevat nädalalõppu, avardades samas ka silmaringi, sest enamik punktidest asub Lääne-Virumaa kaunites paikades, kuhu iga päev võib-olla ei satutagi - nii kutsusid võistluse korraldajad lääneviru mootorrattureid kaasa lööma, juhindudes deviisist "Tähtis pole võit, vaid osavõtt".



Parim võimalus publikul võistlejatele kaasa elada on Palmse mõisa kõrtsis, kus on avalik KP ning võistlejatel võimalus teenida lisapunkte eriülesannet täites.



Võistlejate saabumine eriülesandele on kaootiline, varuda tuleb aega ja kannatust, aga ooteaja sisustamiseks leiab Palmses tegevust kogu perele.



Võistlus jätkub pühapäeval, 31. mail Ida-Virumaal, start erinevatele krossiklassidele antakse Illuka krossirajal kell 10 ja asfaldi/kruusa orienteerumisele kell 11.



Õhtu lõpetab parimate autasustamine Niinsaare puhkekeskuses.



Võistlust korraldavad Ida-Virumaal motoklubi Freedom Feelers koostöös Rakvere Raibe RCga.



Sõiduklubi Rakvere Raibe RC sildi all on tänaseks koondunud umbes 80 Lääne-Virumaa motoinimest, kelle igapäevategevused võivad olla seinast seina, aga keda ühendab ühine kirg kahel rattal seiklemise/sõitmise vastu ja ühine arusaam naljast - mille järgi tunneb ära õnneliku mootorratturi?



Seiklemised on klubilisi viinud polaarjoonest kuni Musta mereni ja seiklemistele paistab jätku tulevat.


Eelregistreerimine ja täpsem informatsioon ürituse "Virusõõr 2009" kohta veebilehel

www.mcff.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles