Rakvere linn hakkab kasutama rohelist elektrit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Andres Jaadla allkirjastas teisipäeval Eesti Energiaga lepingud, mille kohaselt võetakse linnale kuuluvatel objektidel kasutusele rohelise energia.
Linnapea Andres Jaadla allkirjastas teisipäeval Eesti Energiaga lepingud, mille kohaselt võetakse linnale kuuluvatel objektidel kasutusele rohelise energia. Foto: Rakvere linn

Esimese Eesti linnana hakkab Rakvere tänavavalgustuseks kasutama ainult taastuvaist allikaist toodetud elektrit.


Rakvere linnapea Andres Jaadla allkirjastas teisipäeval Eesti Energiaga lepingud, mille kohaselt Rakvere võtab linnale kuuluvatel objektidel kasutusele rohelise energia.

Lepingud hõlmavad 37 objekti, millest ülekaaluka osa moodustab tänavavalgustus.

Rohelise energia kasutuselevõtt tähendab taastuvenergia allikatest toodetava elektrienergia tarbimist.

Eesti Energia töötaja Hannes Leuska kinnitusel on Rakvere Eestis esimene linn, mis ühineb Rohelise Energia projektiga tervikuna.

Tegemist on ühtlasi esimese sammuga täitmaks Euroopa Liidu Linnapeade Pakti, millega Rakvere ühines tänavu veebruaris.

Pakti järgi kohustuvad linnad vähendama süsihappegaasi emissiooni aastaks 2020 enam kui 20 protsendi võrra.

 Linnapea Andres Jaadla sõnul peaks Rakvere seda suutma umbes 24 protsendi ulatuses.

"Mul on hea meel, et Eesti Energiaga peetud läbirääkimised olid viljakad", märkis linnapea. "Koos Eesti Energia esindajatega käisime üle kõik tänavavalgustuse võrgud ja liitumispunktid ning vaatasime üle võimalikud kohad, kus elektri tarbimist üldse saaks kokku hoida".

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles e24-le, et rohelise elektri hind on tarbijale keskmiselt 16 protsenti kallim.

Seda müüakse spetsiaalsete hinnapakettidega, mille üks osa on ka see, et selle ostnud inimene või asutus saab seda kasutada enda reklaamimiseks.

Andres Jaadla ütles, et eesti Energiaga eelnevalt peetud läbirääkimiste tulemusel Rakvere linna poolt elektrienergia eest tasutav kogusumma ei suurene.

Elektronid ei tee vahet, kas nad tulevad põlevkivijaamast või hüdrojaama generaatorist, küll on Eesti Energia kinnitanud, et nad ei müü rohelise energia pakette rohkem, kui taastuvaist allikaist elektrit toota suudavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles