Peipsi põhjakalda arendamisele seatakse piirid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee sadam.
Mustvee sadam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tudulinna, Iisaku, Alajõe ja Lohusuu vald algatasid koos RMKga ühiselt Peipsi järve äärse rannaala üldplaneeringu, mille tulemusena selgub, kuidas seda piirkonda arendada võiks ja tohiks, kirjutab ajaleht

Põhjarannik

.


"Peipsi järve põhjarannik on atraktiivne puhkepiirkond ning seetõttu soovitakse rajada sinna väikeelamuid, arendada sadamaid ning turismi- ja puhkekomplekse koos infrastruktuuriga. Teisest küljest on piirkonnas väga mitmekülgne loodus ning ajaloo- ja kultuuripärand, mida tuleks kaitsta ja säilitada," rääkis Norra fondi toel planeeringu algatanud Tudulinna vallavalitsuse arendusnõunik Tiiu Puu.

Nii ongi Peipsi järve põhjaranniku kohalikud omavalitsused probleemi ees, millist arendustegevust piirkonda lubada, millist mitte - ja mille alusel selle üle otsustada.

Kogu planeeringu maksumus on 1,5 miljonit krooni, iga selles osaleja kanda on 15 000 krooni. Planeeringu koostab ja selle keskkonnamõju hindab OÜ Hendrikson & Ko ning töö peab valmima tuleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles