Rakvere raamatulaat tuleb Merca ja Navitrollaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk 2007. aasta raamatulaadalt.
Hetk 2007. aasta raamatulaadalt. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa keskraamatukogu juures ootab kõiki suuri ja väikesi raamatusõpru 5. juunil traditsiooniline Rakvere raamatulaat kirjastuste ja kultuuriprogrammiga.


"Tänavu juba viiendat korda pakume nii Rakvere kui kogu Lääne-Virumaa inimestele soodsat ja mugavat võimalust omale kirjavara soetada. Kirjastusi ja raamatuvahendajaid, kes kohale on lubanud tulla, on kolmekümne ümber," ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu peaspetsialist Lea Lehtmets.



Lehtmetsa sõnul on laadal oluline osa algusest peale olnud vanal raamatul, kirjandusel, mis kodudes on teenimatult seisma jäänud.



"Selline kirjandus võiks rikkalikult lugemiselamusi pakkuda kellelegi teisele. Seda, et sellist kirjandust on palju, nagu sedagi, et sellele kirjandusele on olemas ka suur lugejaskond, saime näha emakeelepäeval toimunud tasuta raamatu laadal," rääkis Lehtmets.



Raamatulaadal on võimalus raamatuid müüa, osta ja vahetada. Tõsised huvilised peaksid kauplemissoovist teada andma Lääne-Virumaa keskraamatukogule telefonil 3225978 või meili-aadressil

aili@lvkrk.ee

hiljemalt 3. juuniks.



Laada kultuuriprogrammi põhitegijad on tänavu Lõuna-Eestist ning toovad kaasa nii kunsti, kirjandust kui muusikat. Oma loominguga astuvad Virumaa rahva ette Navitrolla, Merca, Olavi Ruitlane ja Jan Rahman ning setu meeskoor Liinatsuraq.



Põhja poolt on tulemas Leelo Tungal ja Tink-Tingadi, sekka kohalikke tegijaid, nagu Rakvere Linnanoorte Näitetrupp ja Rakvere gümnaasiumi IVb klassi näitetrupp.



Kell 14.30 leiab aset virulasest kirjaniku Katrin Reimuse novellikogu "Õnnelikud inimesed" esitlus ja autogrammitund ning laulab kirjaniku tütar Kaire Leemet.


Laadal müügil olevate raamatute tutvustamiseks saavad sõna autorid ja kirjastused.



"Tähtis osa meie laadal on alati lastel, kelle tarvis loome oma väikese Pokuvere, paneme püsti meisterdamistelgi ja päris pisikestele Titevere. Koos Navitrollaga saab joonistada ja Leelo Tunglaga luuletusi lugeda," loetles Lehtmets.



Rakvere raamatulaada täpsema ajakavaga saab tutvuda nii keskraamatukogus kui ka raamatukogu kodulehel

www.lvkrk.ee

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles