Eesti teatrid peavad spartakiaadi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Zetod.
Ansambel Zetod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elva külje all Tartumaa tervisespordikeskuses toimub sel nädalavahetusel 40. Eesti teatrite spartakiaad, kuhu Rakvere Teatri kutsel koguneb ligi 200 teatritöötajat kõigist Eesti teatritest.


Tänavuse spartakiaadi korraldajaks on küll Rakvere teater, ent üritus toimub Tartumaal, sest Lääne-Virumaal ei leidunud sobilikku kohta.

Ürituse korraldajad põhjendasid seda sellega, et tavapäraselt spartakiaadi kaks korda samas kohas ei korraldata ja Lääne-Virumaal on see päris mitmel korral toimunud.

Spartakiaad on aastakümneid olnud Eesti teatrirahvast ühendavaks suviseks kokkutulekuks, kus saab pingevabas õhkkonnas sõbralikult sporti teha, pärast pikka teatrihooaega lõõgastuda ning enne töötihedat suvelavastuste perioodi end positiivsete emotsioonidega laadida.

Seekordsel spartakiaadil saavad teatriinimesed mõõtu võtta nii head füüsilist vormi, täpset silma kui vaimset võimekust nõudvatel aladel - programmis on sõudmisvõistlus, korv- ja võrkpall, jahi- ja vibulaskmine, mälumäng, male ning bridž.

Oma täpsusviievõistluse on kokku pannud ka Rakvere teatri peakunstnik Erki Kasemets ning võimekamad teatrijuhid selguvad traditsioonilisel direktorite võistlusel.

Need, kelle elus võistlusmoment suurt tähtsust ei oma, saavad selleaastasel spartakiaadil esmakordselt osaleda off-programmis, mis pakub võimalust teha sporti ilma tagajärgede ja tulemusteta, sporti tegemata ja isegi teistele ütlemata, et sa sporti teed.

Üks off-programmi esinejatest on Eesti kergejõustikukoondise peatreener Aivo Normak, kes kõneleb spordi kahjulikkusest.

Pühapäeva õhtul hoolitseb spartakiaadlaste muusikalise meelelahutuse eest aga ansambel Zetod - elujõuline, humoorikas ja pidurdamatu hooga töökas kollektiiv - ühesõnaga bänd nagu eesti teatri väike mudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles