Naisekandmisvõistluse parimad olid Alar Voogla ja Kristi Viltrop

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisekandmine peab olema lõbus. Nii liigub keskerakonna võistkond. Ninasarvikuks on kehastunud Hans Kruusamägi, kannab ta Siret Kotkat.
Naisekandmine peab olema lõbus. Nii liigub keskerakonna võistkond. Ninasarvikuks on kehastunud Hans Kruusamägi, kannab ta Siret Kotkat. Foto: Eva Klaas

Laupäeval Väike-Maarjas Pandivere päevade raames peetud naisekandmisvõistluse põhidistantsil- vabastiilis naisekandmises- olid võidukad Alar Voogla ja Kristi Viltrop(Tallinn).
 

Võitjapaarile pakkusid tõsist konkurentsi soomlased Taisto Miettinen ning Kristiina Haapanen , kuid kuna põhjanaabrid enne finišit libastusid ning naise mahapillamise eest lisandus viis trahvisekundit, tuli neil leppida alles neljanda kohaga.
Ääretult tasavägise võistluse esimest ja neljandat paari lahutas kokkuvõttes vaid veidi üle seitsme sekundi.Teise koha võitlesid välja Kristjan Karu ja Kärol Männik(Uhtna/Rakvere) ning kolmanda Ahti Männik ja Moonika Orusalu (Järvamaa). Kokku lõi põhialal kaasa seitse paari.

Kolm põhialala parimat paari esindavad Eestit 5. ja 6. juulil Soomes Sonkajärvil toimuvatel 18. naisekandmise maailmameistrivõistlustel.

Sprindidistantsil olid teistest üle samuti Alar Voogla ja Kristi Viltrop, raske maratoni võit läks Ahti Männikule ja Moonika Orusalule.

Võisteldi ka natuke teiste reeglitega lustakas võistkondlikus naisekandmises, kus lisaks muule tuli kandjatel ära juua pudel vett. Siin oli võidukas Tamsalu valla võistkond (Eiko Laine, Kristjan Nurmsalu, Karel Eesmaa, Marleen Kippar) Väike-Maarja valla esinduse ees.

Naisekandmisvõistluse põhireegel on , et kõik osavõtjad tunnevad võistlusest rõõmu ning  tegemist on eelkõige lõbusa ja põneva ettevõtmisega. Samas nõuab see ka omajagu füüsilist pingutust.
Päris mitu paari , kes oli end registreerinud mitmele distantsile, loobus mõnel osalemast, sest eelmisest võistlusest ei olnud veel taastuda jõutud.

Rahva suure poolehoiu pälvis Väike-Maarja paar Hans Kruusamägi ja Siret Kotka, kes lõi ainsa kohaliku paarina kaasa väljaspool võistkonnavõistlust- põhidistantsil ja maratonis - ning jäi silma nii sitkuse kui rõõmsameelsuse poolest. Maratonis tuli ka auhinnaline teine koht, selleks tuli võita küll vaid ühte konkurenti.

Eesti esivõistlused naisekandmises toimusid Väike-Maarjas 16. korda. Kõik aastad on kaasa löönud Janno ja Anu Sild Viljandist, kes ei puudunud seegi kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles