Haljala õpilased hakkavad välja mõtlema ausammast Eesti õpetajale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala gümnaasium saab valvesignalisatsiooni ning ei pea enam päeva- ja öövalvureid kasutama. Pilt on illustratiivne.
Haljala gümnaasium saab valvesignalisatsiooni ning ei pea enam päeva- ja öövalvureid kasutama. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Haljala gümnaasium kui Virumaa vanim tegutsev kool on tulnud välja mõttega püstitada 2012. aasta kevadel Haljalasse ausammas Eesti õpetajale.


Esmaspäeval, 1. juunil kell 10 algab õpilaste ideekonkurss, milline võiks ausammas, nn Jaagu sammas välja näha.

Ausamba püstitamise ajendiks on 322 aastat tagasi Forseliuse seminarist Haljalasse koolmeistriks tulnud Jaak. Virumaa esimesest teadaolevast õpetajast Jaagust on Haljala koolile saanud oluline sümbol: igal aastal tähistatakse Jaagu päeva kooli sünnipäevana.
 
Kõikidel rühmadel on üks teema - "Ausammas eesti õpetajale". Enne seda on mõttetalgud teemal, milline võiks olla eesti õpetaja sümbol ja kus ta asuks Haljala gümnaasiumi juures.

Kool pakub ideekonkursil õpilastele välja töötoad, kus saab siis olenevalt soovist kas joonistada, joonestada, meisterdada savist või tuhaplokkidest skulptuure, kasutada traati-pappi, kirjakunsti, arvutigraafikat jne, aga teha ka sotsiaalteatrit, maalida, asfaldile joonistada.

Õpilasi juhendavad Haljala gümnaasiumi õpetajad. Kool on selleks sündmuseks külla kutsunud Mati Karmini, Rihi Hüti, Raivo Riimi, Marge Lepiku ja Madis Linnamäe Forseliuse seltsist.

Ühes rühmas töötavad mõttetasandil õpetajad ja külalised.

Päeva lõpetavad õpilaste esitlused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles