Põhikooli lõpetajad valmistuvad lõpueksameiks

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas eksamiperiood.
Algas eksamiperiood. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sügisel alustas Lääne-Virumaal põhikooli lõpuklassis õpinguid 893 noort, neist 43 õhtuses õppes. Lähinädalad näitavad, kui paljud neist saavad sel aastal kätte põhikooli lõputunnistuse.


Suurem hulk õpilasi ootab põhikooli tunnistuse saamist Rakvere reaalgümnaasiumis (93), Rakvere gümnaasiumis (88) ja Kadrina keskkoolis (77).

Väikesearvulised lõpuklassid on Lehtses, kus õpib neli õpilast, ning Sallas ja Tudus, kus kummaski kooli 9. klassis õpib viis õpilast.

Reeglina sooritavad kõik põhikooli lõpetajad riiklikud eksamid. Lihtsustatud õppekava järgi õppiv koolilõpetaja sooritab põhikooli lõpetamiseks koolieksamid.

Neljapäeval, 4. juunil istuvad põhikooli lõpetajad eksamilaudade taha. Esimesena tuleb oma oskusi näidata eesti keeles ja kirjanduses ja eesti keeles teise keelena.

Järgnevad 11. juunil matemaatika eksam ja 15. juunil valikeksam.

Õpilane pidi tegema oma valiku 1. veebruariks järgmiste õppeainete hulgast: vene keel ja kirjandus (vene õppekeelega klassis), vene keel (võõrkeelena), inglise keel, saksa keel, prantsuse keel, bioloogia, keemia, füüsika, geograafia, ajalugu, ühiskonnaõpetus.

Põhikooli riiklike eksamite töid hindab koolis moodustatud lõpueksamikomisjon, lähtudes vastava õppeaine eksamitöö hindamisjuhendist.

Riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus analüüsib põhikooli eksamitöid valimi põhjal. Maakonnas tehakse kokkuvõtted kõigi eksamisooritajate tulemuste põhjal.

Lõputunnistuse saamiseks peavad õpilasel olema õppeainete viimased aastahinded vähemalt „rahuldavad" ning kõik lõpueksamid sooritanud positiivselt.

Õpilase või tema esindaja kirjaliku avalduse põhjal võib kooli õppenõukogu otsusega anda lõputunnistuse ka ühe või kahe mitterahuldava hindega.

Eelmisel õppeaastal olid meie maakonna tulemused riigi keskmisega võrreldes paremad matemaatikas, inglise keeles ja saksa keeles.

Matemaatikas ja eesti keeles sooritasid eksami põhikoolidest paremini Võsu ja Vasta õpilased, gümnaasiumidest Haljala ja Rakvere gümnaasiumi õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles